/ Nieuws

Cross wint European Championship 2019

European Championships

27-10-2019 22:46

Rob Cross heeft de European Championship 2019 gewonnen door in de finale met 11-6 te winnen van Gerwyn Price. Price liep nagenoeg de hele wedstrijd achter de feiten aan en kon ook naarmate de partij vorderde het tij niet keren.

Price opende de finale met een 54-finish, maar kon niet voorkomen dat zijn tegenstander al snel uitliep naar een 3-1 voorsprong. Vervolgens gooiden beide spelers wat passie in de strijd wat zorgde voor mooi schouwspel in Göttingen. ‘The Iceman’ wist zijn passie het best om te zetten in resultaat want de Welshman knokte zich rap terug naar 4-3. Een tussenversnelling van Cross werd Price vervolgens alsnog te veel waardoor hij wederom werd gedwongen tot een inhaalrace.

Beide spelers speelden verder een moeizaam tweede deel van de finale met gemiddeldes die niet boven 93 uitkwamen. Ook de dubbels lieten veel te wensen over waardoor het voor de spelers vooral profiteren was van andermans fouten. Cross bleek hierin de minste misstappen te maken waardoor hij zich vanaf 41 al snel op een 10-6 matchpoint kon zetten. De finale besliste ‘Voltage’ uiteindelijk met een 52-finish. Na het binnenslepen van de World Matchplay is het EK darts al de tweede Major die Cross op zijn naam mag schrijven.

Alle informatie over de wedstrijden die zijn gespeeld, vind je terug in het EK Open toernooicenter op onze website. In het toernooicenter kun je ook terecht voor het speelschema van de komende dagen en de uitzendtijden.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste nieuwsberichten? Volg ons dan op Twitter via @RTL7Darts. Wil je meepraten tijdens de uitzendingen? Maak dan gebruik van de #RTL7Darts. RTL7Darts is ook te vinden via FacebookInstagram en YouTube

Door: Colin Noteboren

 

1 SAMENVATTING
2 Price verliest: 'Ik had vanavond 800 tegenstanders'

/ MEER NIEUWS

Hoe bekijk je darts via Videoland?
De Grand Slam of Darts is online te volgen via de stream. De livestream is te bekijken via de app of de website van Videoland. Hiervoor heb je een abonnement nodig.
Lees meer
Ruziënde Smith en Durrant vanavond tegenover elkaar op podium
Michael Smith en Glen Durrant zijn niet de beste vrienden. De twee ruzieden deze week via de media en wilden niet met elkaar praten. Vanavond, in de kwartfinale van de Grand Slam of Darts, staan de spelers tegenover elkaar.
Lees meer
Lewis na schitterende comeback in kwartfinale Grand Slam of Darts
Er leek geen beginnen meer aan voor Adrian Lewis nadat hij met 9-6 achterstond in de achtste-finales van de Grand Slam of Darts. Op het juiste moment wist 'Jackpot'de wedstrijd echter op zijn kop te zetten en alsnog een overwinning uit het vuur te slepen.
Lees meer
Van Gerwen komt met schrik vrij tegen White
Michael van Gerwen staat in de kwartfinale van de Grand Slam. De Nederlander kon niet overtuigen en miste veel dubbels tegen Ian White, maar hij zag zijn tegenstander er nog meer missen: 10-7.
Lees meer
DARTREIS - Vliegarrangement WK Darts 20 december
Het grootste dartstoernooi van het jaar gaat over minder dan een maand van start. Voor vrijwel iedere darter is het WK Darts het hoogtepunt van het jaar. En jij kan daarbij zijn!
Lees meer
Voor het eerst in 5 jaar drie 110+-gemiddeldes op Grand Slam
De Grand Slam of Darts is halverwege en ook dit jaar leverde het korte spelformat in de groepsfase enkele enorme gemiddeldes op. Voor het eerst in vijf jaar gooiden drie spelers zelfs boven de 110 gemiddeld.
Lees meer

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken