/ Nieuws

Onbekende O'Shea en Ashton winnen bizarre World Masters

28-10-2019 11:46

John O'Shea heeft zich gekroond tot World Master bij de BDO. De Ier, die voor het toernooi op plek 215 van de BDO-ranking stond, versloeg Scott Waites in de finale. Bij de dames trok Lisa Ashton aan het langste eind.

O'Shea versloeg onder andere Willem Mandigers op weg naar de finale en schudde de Belg Mario Vandenbogaerde af in de halve eindstrijd. In de finale tegen Waites kwam de Ier op een 2-0 voorsprong, maar na acht sets was de stand gelijk. O'Shea zette een eindsprint in en won de laatste twee sets voor de eindzege.

Ashton trof Anastasia Dobromyslova in de finale. Ashton, die ook haar opwachting zal maken tijdens de Grand Slam of Darts, won via een beslissende set de finale: 5-4.

Chaos
De World Masters 2019 kenmerkte zich vooral door de chaos, die al ver voor de aanvang van het toernooi begon. De BDO besloot namelijk de kwalificatiecriteria aan te passen, waardoor alle topspelers hun geplaatste status verloren. Daarnaast moest iedere deelnemer plots 20 GBP inschrijfgeld betalen.

De topspelers waren het niet eens met de wijzigingen en dreigden met een boycot. Sommigen, waaronder Martijn Kleermaker, lieten om deze of een andere reden het toernooi daadwerkelijk aan zich voorbij gaan.

Loting
Bij aanvang van het toernooi bleek de loting niet te kloppen. Enkele spelers die helemaal niet aanwezig waren, waren opgenomen in het speelschema, terwijl spelers die wel deelnamen niet waren ingedeeld.

De BDO probeerde te schuiven met namen om een herloting te voorkomen, maar 25 minuten voor aanvang van het toernooi werd de top 16 medegedeeld dat er toch een herloting plaats zou vinden. Uiteindelijk zouden er zelfs niet-bestaande namen zijn toegevoegd op de loting compleet te maken.

Contract
Voor de start van de BDO World Masters wachtte voor enkele spelers een andere onaangename verrassing. De BDO wilde namelijk dat iedere deelnemer een contract ondertekende, waardoor een deelname aan het kwalificatietoernooi voor de World Masters of het BDO WK betekent dat deelname aan het PDC WK niet mogelijk is.

Voor de Amerikaanse Danny Baggish en Sloveense Benjamin Pratnemer kwam het contract rauw op het dak. Zij zijn namelijk al geplaatst voor het wereldkampioenschap van de PDC. Het is onduidelijk of het duo het contract heeft getekend. Ze hebben beiden wel deelgenomen aan het BDO-toernooi.

Prijzengeld
Ook over het prijzengeld was veel te doen. Bij aanvang van het toernooi was voor niemand duidelijk wat het prijzengeld zou zijn. Uiteindelijk werd op speeldag drie bekend dat het prijzengeld voor de heren flink was verlaagd. In plaats van 25.000 GBP kreeg de winnaar nog 18.000 GBP.

 

/ MEER NIEUWS

VIER JAAR GELEDEN: Van Gerwen gooit wereldrecord tegen Smith
Michael van Gerwen heeft nog altijd het hoogste gemiddelde op tv ooit op zijn naam staan. De Nederlander versloeg Michael Smith op 25 februari 2016 met 123,40 gemiddeld.
Lees meer
Price verslaat Van Gerwen na prachtige finale op Players Championship 6 (video)
Gerwyn Price toonde zich afgelopen zondag de sterkste tijdens de Players Championship 6. De Welshman was in de finale te sterk voor Michael van Gerwen. Via een prachtige finish trok Price de zege naar zich toe.
Lees meer
Gurney kreeg boete voor woede-uitbarsting tegen Price
Daryl Gurney heeft een boete gekregen voor zijn agressieve reactie na zijn gewonnen partij tegen Gerwyn Price in de Premier League vorig jaar. De Noord-Ier heeft zijn actie moeten bekopen met een boete van 1.500 pond.
Lees meer
Wright een pijl verwijderd van nieuw wereldrecord, Schot baalt
Peter Wright heeft afgelopen weekend bijna zijn eigen wereldrecord verbeterd. De Schot was een pijl verwijderd van een gemiddelde boven 123,50, het hoogst gegooide gemiddelde ooit op een gestreamde baan.
Lees meer
PDC kiest voor twee nieuwe locaties voor World Series Down Under
De PDC heeft twee nieuwe locaties toegevoegd aan de World Series-kalender. Het demonstratietoernooi gaat dit jaar naar Wollongong en Townsville, twee steden in Australië.
Lees meer
Loting UK Open: Nederlandse onderonsjes in eerste ronde, Ashton tegen Belg
De loting voor de eerste drie rondes van de UK Open zijn bekend. 19 van de 23 Nederlanders weten wie ze gaan of kunnen treffen tijdens hun eerste duel in Minehead.
Lees meer

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Welcome to LiveWall! This is your first social media post. Change your settings for getting more social posts
Welcome to LiveWall! This is your first social media post. Change your settings for getting more social posts
Welcome to LiveWall! This is your first social media post. Change your settings for getting more social posts
See How To Make A Snowboard | Whitelines Snowboarding
How To Improve Your Riding On A Snowboard
My 2017 Snowboard Gear List
/// Meer bekijken