/ Nieuws

Noppert wint Nederlandse clash in Amsterdam

01-11-2019 23:47

Danny Noppert heeft voor eigen publiek een heerlijke zege geboekt tijdens de World Series of Darts Finals. In Amsterdam wist ‘Noppie’ landgenoot Jeffrey de Zwaan met ruime cijfers te verslaan: 6-3.

Het begin van de wedstrijd was voor De Zwaan: nadat hij zijn eigen leg behield, brak hij Noppert in de tweede leg via de dubbel acht. Toch wist Noppert zich knap terug te vechten: via een lekkere 138-finish kwam ‘Noppie’ terug tot 2-2. Een leg later kon hij de eerste voorsprong pakken, maar miste hij twee dubbels voor de 3-2 voorsprong.

Na de pauze na Noppert de regie over van De Zwaan: hij pakte drie legs op rij en stond daarmee ineens op een 5-3 voorsprong. Mede door zijn derde 180-er van de wedstrijd liep Noppert ook in de elfde leg weg bij De Zwaan. Via de dubbel zestien zorgde hij voor een knappe 6-3 overwinning en een ontmoeting met Gary Anderson in de tweede ronde.

Door: Michel Mulders

1 SAMENVATTING
2 INTERVIEW | Noppert: 'Die 138-finish kwam een beetje aanwaaien'
3 INTERVIEW | De Zwaan: 'Ik was gewoon slecht'

/ MEER NIEUWS

Hoe bekijk je darts via Videoland?
De Grand Slam of Darts is online te volgen via de stream. De livestream is te bekijken via de app of de website van Videoland. Hiervoor heb je een abonnement nodig.
Lees meer
Ruziënde Smith en Durrant vanavond tegenover elkaar op podium
Michael Smith en Glen Durrant zijn niet de beste vrienden. De twee ruzieden deze week via de media en wilden niet met elkaar praten. Vanavond, in de kwartfinale van de Grand Slam of Darts, staan de spelers tegenover elkaar.
Lees meer
Lewis na schitterende comeback in kwartfinale Grand Slam of Darts
Er leek geen beginnen meer aan voor Adrian Lewis nadat hij met 9-6 achterstond in de achtste-finales van de Grand Slam of Darts. Op het juiste moment wist 'Jackpot'de wedstrijd echter op zijn kop te zetten en alsnog een overwinning uit het vuur te slepen.
Lees meer
Van Gerwen komt met schrik vrij tegen White
Michael van Gerwen staat in de kwartfinale van de Grand Slam. De Nederlander kon niet overtuigen en miste veel dubbels tegen Ian White, maar hij zag zijn tegenstander er nog meer missen: 10-7.
Lees meer
DARTREIS - Vliegarrangement WK Darts 20 december
Het grootste dartstoernooi van het jaar gaat over minder dan een maand van start. Voor vrijwel iedere darter is het WK Darts het hoogtepunt van het jaar. En jij kan daarbij zijn!
Lees meer
Voor het eerst in 5 jaar drie 110+-gemiddeldes op Grand Slam
De Grand Slam of Darts is halverwege en ook dit jaar leverde het korte spelformat in de groepsfase enkele enorme gemiddeldes op. Voor het eerst in vijf jaar gooiden drie spelers zelfs boven de 110 gemiddeld.
Lees meer

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken