/ Nieuws

Noppert wint Nederlandse clash in Amsterdam

World Series Finals

01-10-2019 00:10

Danny Noppert heeft voor eigen publiek een heerlijke zege geboekt tijdens de World Series of Darts Finals. In Amsterdam wist ‘Noppie’ landgenoot Jeffrey de Zwaan met ruime cijfers te verslaan: 6-3.

Het begin van de wedstrijd was voor De Zwaan: nadat hij zijn eigen leg behield, brak hij Noppert in de tweede leg via de dubbel acht. Toch wist Noppert zich knap terug te vechten: via een lekkere 138-finish kwam ‘Noppie’ terug tot 2-2. Een leg later kon hij de eerste voorsprong pakken, maar miste hij twee dubbels voor de 3-2 voorsprong.

Na de pauze na Noppert de regie over van De Zwaan: hij pakte drie legs op rij en stond daarmee ineens op een 5-3 voorsprong. Mede door zijn derde 180-er van de wedstrijd liep Noppert ook in de elfde leg weg bij De Zwaan. Via de dubbel zestien zorgde hij voor een knappe 6-3 overwinning en een ontmoeting met Gary Anderson in de tweede ronde.

Ook Jermaine Wattimena wist zijn eerste wedstrijd in eigen land te winnen. Tegen Gabriel Clemens kwam de Nederlander dankzij een 107-finish nog wel op een 1-0 achterstand, maar vervolgens wist ‘The Machine Gun’ drie legs op rij te winnen (3-1). Een 124-finish van Clemens bracht hem zijn tweede leg van de wedstrijd, maar het was Wattimena die uiteindelijk met een 111-finish met 6-4 wist te winnen. Morgenavond neemt Wattimena het in de tweede ronde op tegen landgenoot Raymond van Barneveld.

De kraker uit de eerste ronde moest het duel tussen Michael Smith en Gerwyn Price worden. Beide mannen stonden vorige week nog tegenover elkaar op het EK en ook in Amsterdam was het Price die de zege pakte. Mede door een 142-finish wist ‘The Iceman’ met 6-3 te winnen en speelt hij morgenavond in de tweede ronde tegen Michael van Gerwen.

Ian White en Krzysztof Ratajski wisten beiden in een beslissende leg de zege te pakken. White zag tegenstander Ricky Evans 24 overhouden in de elfde leg, maar gooide zelf een 77-finish om door te gaan naar de laatste zestien. Ratajski liet met een score van 177 een finish van 70 achter en wist met tegenstander Nathan Aspinall op 36 de overwinning te pakken.

Ook Dave Chisnall, Jonny Clayton en Mensur Suljovic zien we morgen terug in AFAS Live. Chisnall won van Simon Whitlock, Clayton was te sterk voor Wayne Jones en Suljovic pakte een ruime 6-1 overwinning op Kyle Anderson.

Door: Michel Mulders

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken