/ Nieuws

Van Gerwen verslaat Price in extremis

World Series Finals

02-11-2019 22:26

In een heerlijke partij darts heeft Michael van Gerwen met 6-5 gewonnen van Gerwyn Price. Ondanks dat het publiek zich massaal tegen de Welshman keerde, speelde The Iceman een geweldige partij, maar kwam zoals vaak net te kort tegen de Nederlander.

Het initiatief in de wedstrijd lag in de beginfase duidelijk bij Gerwyn Price. In de derde leg plaatste Price een break en tot 4-2 kon hij deze break ook vasthouden. Mighty Mike kon na de pauze een versnelling bijschakelen en won drie legs op rij. Leg acht en negen gingen beide in twaalf darts.

Leg negen besloot van Gerwen met een 127-finish en nam daardoor een 5-4 voorsprong. In de tiende leg gooide Price een 129-finish en dwong Van Gerwen tot een elfde en beslissende leg. Zoals zo vaak was de groene sloopkogel daarin de beste van de twee. Met een 74-finish pakte hij toch de wedstrijd en een plek in de kwartfinale. 

1 SAMENVATTING
2 INTERVIEW | 'Hij was ouderwets een beetje aan het valsspelen'

/ MEER NIEUWS

Hoe bekijk je darts via Videoland?
De Grand Slam of Darts is online te volgen via de stream. De livestream is te bekijken via de app of de website van Videoland. Hiervoor heb je een abonnement nodig.
Lees meer
Wright naar halve finale na solide wedstrijd tegen Chisnall
Peter Wright heeft zich vanavond als eerste voor de halve finale van de Grand Slam of Darts geplaatst. De Schot ontdeed zich in de kwartfinale van Dave Chisnall met 16-12. Opvallend detail in deze partij was de pijlenwissel van Snakebite tijdens de wedstrijd.
Lees meer
Ruziënde Smith en Durrant vanavond tegenover elkaar op podium
Michael Smith en Glen Durrant zijn niet de beste vrienden. De twee ruzieden deze week via de media en wilden niet met elkaar praten. Vanavond, in de kwartfinale van de Grand Slam of Darts, staan de spelers tegenover elkaar.
Lees meer
Lewis na schitterende comeback in kwartfinale Grand Slam of Darts
Er leek geen beginnen meer aan voor Adrian Lewis nadat hij met 9-6 achterstond in de achtste-finales van de Grand Slam of Darts. Op het juiste moment wist 'Jackpot'de wedstrijd echter op zijn kop te zetten en alsnog een overwinning uit het vuur te slepen.
Lees meer
Van Gerwen komt met schrik vrij tegen White
Michael van Gerwen staat in de kwartfinale van de Grand Slam. De Nederlander kon niet overtuigen en miste veel dubbels tegen Ian White, maar hij zag zijn tegenstander er nog meer missen: 10-7.
Lees meer
DARTREIS - Vliegarrangement WK Darts 20 december
Het grootste dartstoernooi van het jaar gaat over minder dan een maand van start. Voor vrijwel iedere darter is het WK Darts het hoogtepunt van het jaar. En jij kan daarbij zijn!
Lees meer

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken