/ Nieuws

Van Barneveld kan het nog

World Series Finals

03-11-2019 00:06

In een uitstekende wedstrijd heeft Raymond van Barneveld vanavond met 6-4 gewonnen van zijn landgenoot Jermaine Wattimena. Hierdoor plaatst de Hagenaar zich voor de kwartfinale van de World Series finals in Amsterdam.

Vooraf werd deze wedstrijd aangekondigd als de laatste wedstrijd van Van Barneveld op Nederlandse bodem. Na het aankomende WK stopt de legende met darts en er was enige twijfel over zijn niveau. Met name het feit dat hij weinig wedstrijden heeft gespeeld de laatste tijd liet de kenners twijfelen. Tegen Wattimena speelde hij een goede wedstrijd, met name in de zesde leg maakte Van Barneveld het verschil. Een 128 finish in 12 darts zette Van Barneveld op 4-2. Ook Wattimena speelde na de pauze prima, maar toch was het de ervaring van Barney die de doorslag gaf. In de tiende leg gooide hij een 11-darter en pakte de wedstrijd met 6-4. Daarbij gooide hij ook nog een gemiddelde van ruim boven de 100.

Morgen speelt de Hagenaar tegen de winnaar van de laatste wedstrijd van de zaterdagavondsessie. Deze gaat tussen Rob Cross en Dave Chisnall.

1 SAMENVATTING
2 INTERVIEW | 'Dit voelt goed'

/ MEER NIEUWS

Hoe bekijk je darts via Videoland?
De Grand Slam of Darts is online te volgen via de stream. De livestream is te bekijken via de app of de website van Videoland. Hiervoor heb je een abonnement nodig.
Lees meer
Ruziënde Smith en Durrant vanavond tegenover elkaar op podium
Michael Smith en Glen Durrant zijn niet de beste vrienden. De twee ruzieden deze week via de media en wilden niet met elkaar praten. Vanavond, in de kwartfinale van de Grand Slam of Darts, staan de spelers tegenover elkaar.
Lees meer
Lewis na schitterende comeback in kwartfinale Grand Slam of Darts
Er leek geen beginnen meer aan voor Adrian Lewis nadat hij met 9-6 achterstond in de achtste-finales van de Grand Slam of Darts. Op het juiste moment wist 'Jackpot'de wedstrijd echter op zijn kop te zetten en alsnog een overwinning uit het vuur te slepen.
Lees meer
Van Gerwen komt met schrik vrij tegen White
Michael van Gerwen staat in de kwartfinale van de Grand Slam. De Nederlander kon niet overtuigen en miste veel dubbels tegen Ian White, maar hij zag zijn tegenstander er nog meer missen: 10-7.
Lees meer
DARTREIS - Vliegarrangement WK Darts 20 december
Het grootste dartstoernooi van het jaar gaat over minder dan een maand van start. Voor vrijwel iedere darter is het WK Darts het hoogtepunt van het jaar. En jij kan daarbij zijn!
Lees meer
Voor het eerst in 5 jaar drie 110+-gemiddeldes op Grand Slam
De Grand Slam of Darts is halverwege en ook dit jaar leverde het korte spelformat in de groepsfase enkele enorme gemiddeldes op. Voor het eerst in vijf jaar gooiden drie spelers zelfs boven de 110 gemiddeld.
Lees meer

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken