/ Nieuws

Titelverdediger naar huis gestuurd door Clayton

World Series Finals

03-11-2019 00:40

De winnaar van de Word Series Finals van 2018 is in de tweede ronde naar huis gestuurd door de Welshman Jonny Clayton. Suljovic en Ratajski wonnen hun wedstrijd tegen respectievelijk Heta en Gurney. Peter Wright stelde teleur en verloor van Ian White met 6-2. In de laatste partij van de avond rekende Dave Chisnall met 6-4 af met Rob Cross.

In de eerste partij van de avondsessie verloor titelhouder James Wade met 6-5 van de Welshman Jonny Clayton. The Machine begon de wedstrijd uitstekend en nam een 2-0 voorsprong. In de derde leg van de wedstrijd brak Clayton terug met een 131 check out. Toch leek de partij naar James Wade te gaan. Na acht legs stond The Machine met 5-3 voor, maar vrijwel vanuit het niets wist Clayton toch drie legs op rij te winnen en stelde daarmee een plek in de kwartfinale veilig.

Mensur Suljovic versloeg de Australiër Damon Heta met 6-3. In een teleurstellende partij kon Heta geen vuist maken tegen de in een vormcrisis verkerende Oostenrijker. The Gentle nam direct een 2-0 voorsprong in de wedstrijd en deze voorsprong gaf hij niet meer uit handen. The Heat, in de zomer nog winnaar van de Brisbane Masters, was niet bij machte om het vuur aan de schenen te leggen van Suljovic.

De Pool Krzysztof Ratajski versloeg in een spannende partij Daryl Gurney me 6-4. The Polish Eagle begon met een 107 finish voor een break. In de zesde leg brak de Noord-Ier terug, maar de leg erna was weer voor de Pool. In een moeizame tiende leg, waarin Ratajski maar liefst zes matchdarts miste, kan hij uiteindelijk toch de dubbel vinden die hem in de kwartfinale bracht.

De Schot Peter Wright verloor met ruime cijfers van de Engelsman Ian White. Het werd een duidelijke 6-2 voor Diamond. White begon de wedstrijd prima en pakte de eerste drie legs. Snakebyte begon wat tegen te stribbelen en won twee legs op rij. Na de pauze stelde White gelijk orde op zaken en pakte drie legs op rij en daarmee ook de wedstrijd.

In de laatste wedstrijd van de tweede ronde won Dave Chisnall in een prima wedstrijd met 6-4 van Rob Cross. De eerste vier legs van de partij gingen met de darts mee. Voor de pauze brak Chizzy de leg van Cross, maar in de achtste leg brak Voltage weer terug. De leg erop was weer voor Chisnall en de tiende leg werd ook een prooi voor Chizzy. In de kwartfinale komt Chisnall uit tegen Raymond van Barneveld.

1 OVERZICHT

/ MEER NIEUWS

Hoe bekijk je darts via Videoland?
De Grand Slam of Darts is online te volgen via de stream. De livestream is te bekijken via de app of de website van Videoland. Hiervoor heb je een abonnement nodig.
Lees meer
Wright naar halve finale na solide wedstrijd tegen Chisnall
Peter Wright heeft zich vanavond als eerste voor de halve finale van de Grand Slam of Darts geplaatst. De Schot ontdeed zich in de kwartfinale van Dave Chisnall met 16-12. Opvallend detail in deze partij was de pijlenwissel van Snakebite tijdens de wedstrijd.
Lees meer
Ruziënde Smith en Durrant vanavond tegenover elkaar op podium
Michael Smith en Glen Durrant zijn niet de beste vrienden. De twee ruzieden deze week via de media en wilden niet met elkaar praten. Vanavond, in de kwartfinale van de Grand Slam of Darts, staan de spelers tegenover elkaar.
Lees meer
Lewis na schitterende comeback in kwartfinale Grand Slam of Darts
Er leek geen beginnen meer aan voor Adrian Lewis nadat hij met 9-6 achterstond in de achtste-finales van de Grand Slam of Darts. Op het juiste moment wist 'Jackpot'de wedstrijd echter op zijn kop te zetten en alsnog een overwinning uit het vuur te slepen.
Lees meer
Van Gerwen komt met schrik vrij tegen White
Michael van Gerwen staat in de kwartfinale van de Grand Slam. De Nederlander kon niet overtuigen en miste veel dubbels tegen Ian White, maar hij zag zijn tegenstander er nog meer missen: 10-7.
Lees meer
DARTREIS - Vliegarrangement WK Darts 20 december
Het grootste dartstoernooi van het jaar gaat over minder dan een maand van start. Voor vrijwel iedere darter is het WK Darts het hoogtepunt van het jaar. En jij kan daarbij zijn!
Lees meer

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken