/ Nieuws

Van Gerwen vecht zich langs Clayton

World Series Finals

03-11-2019 15:47

Michael van Gerwen blijft in de race om voor de vierde keer de World Series Finals te winnen. Tegen Jonny Clayton kwam hij aanvankelijk nog op achterstand, maar de zege werd andermaal binnen gehaald door ‘Mighty Mike’: 10-6.

Clayton begon sterk aan de wedstrijd: met een 121-finish wist hij Van Gerwen direct in de eerste leg te breaken. De voorsprong wist hij vast te houden tot 4-2. Vanaf dat moment nam Van Gerwen de regie over, mede door een mooie 132-finish om er 4-4 van te maken.

Tot 6-6 kon Clayton bijblijven, maar daarna pakte Van Gerwen vier legs op rij voor een 10-6 overwinning. Zijn eerste matchdart op tops ging er direct in, waardoor de Nederlander met een gemiddelde van 104 door ging naar de halve finales. Hierin neemt hij het zondagavond op tegen Mensur Suljovic. 

Door: Michel Mulders

1 SAMENVATTING
2 INTERVIEW | Van Gerwen: 'Clayton is een van de meest onderschatte speler'

/ MEER NIEUWS

Hoe bekijk je darts via Videoland?
De Grand Slam of Darts is online te volgen via de stream. De livestream is te bekijken via de app of de website van Videoland. Hiervoor heb je een abonnement nodig.
Lees meer
Ruziënde Smith en Durrant vanavond tegenover elkaar op podium
Michael Smith en Glen Durrant zijn niet de beste vrienden. De twee ruzieden deze week via de media en wilden niet met elkaar praten. Vanavond, in de kwartfinale van de Grand Slam of Darts, staan de spelers tegenover elkaar.
Lees meer
Lewis na schitterende comeback in kwartfinale Grand Slam of Darts
Er leek geen beginnen meer aan voor Adrian Lewis nadat hij met 9-6 achterstond in de achtste-finales van de Grand Slam of Darts. Op het juiste moment wist 'Jackpot'de wedstrijd echter op zijn kop te zetten en alsnog een overwinning uit het vuur te slepen.
Lees meer
Van Gerwen komt met schrik vrij tegen White
Michael van Gerwen staat in de kwartfinale van de Grand Slam. De Nederlander kon niet overtuigen en miste veel dubbels tegen Ian White, maar hij zag zijn tegenstander er nog meer missen: 10-7.
Lees meer
DARTREIS - Vliegarrangement WK Darts 20 december
Het grootste dartstoernooi van het jaar gaat over minder dan een maand van start. Voor vrijwel iedere darter is het WK Darts het hoogtepunt van het jaar. En jij kan daarbij zijn!
Lees meer
Voor het eerst in 5 jaar drie 110+-gemiddeldes op Grand Slam
De Grand Slam of Darts is halverwege en ook dit jaar leverde het korte spelformat in de groepsfase enkele enorme gemiddeldes op. Voor het eerst in vijf jaar gooiden drie spelers zelfs boven de 110 gemiddeld.
Lees meer

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken