/ Nieuws

Noppert zorgt voor Nederlandse finale

03-11-2019 21:58

De World Series Finals heeft een Nederlandse finale gekregen. Danny Noppert hield zichzelf constant in de wedstrijd tegen Dave Chisnall en deed de Amsterdamse evenementenhal in de slotfase van de wedstrijd ontploffen door met 11-10 te winnen. Daardoor staat hij later vanavond tegen Michael van Gerwen.

Noppert en Chisnall maakten er een boeiend schouwspel van in de AFAS Live. Chizzy, die in de kwartfinale Raymond van Barneveld uitschakelde en hoopte op weer een Nederlandse scalp, werd door Noppert knap in bedwang gehouden. De Fries zorgde er namelijk voor dat Chisnall zijn scoringskracht niet in kon zetten en dat het een spannende wedstrijd werd. Dat was een kolfje naar de hand van onze landgenoot, die daardoor zich al strijdend aan zijn Engelse opponent kon vastklampen.

Na twaalf spannende legs, waarin er een aantal breaks op en neer vielen, stond er een 6-6 stand op het scorebord en merkte het publiek dat Noppert de steun even nodig had. Die kwam namelijk omdat Chisnall de bull gewonnen had constant op een achterstand van één leg en moest ergens een keer een break plaatsen om uitzicht te houden op de zege. Die leg tegen de darts in kwam er. Op 8-8 gooide Noppie een dijk van een leg, kwam hij op voorsprong en kon hij de finale ruiken. Doordat de Fries zijn voorsprong ook verzilverde vond hij zichzelf terug op matchpoint.

Noppert was de hele wedstrijd koel, maar juist op dat moment wist de man uit Joure de triples even niet meer te vinden. Hij gaf daarmee Chisnall de kans om terug te keren in de wedstrijd en die mogelijkheid pakte de Engelsman met beide handen aan. Hij kwam toch nog terug tot 10-10 en dwong daarmee een beslissende leg af die Chizzy zelf mocht beginnen. Ook daarin leek Noppie de zege weg te geven, maar omdat de Engelsman twee matchdarts op dubbel achttien miste kreeg de Fries toch nog een kans vanaf 102. Op dat moment deed Noppert het enige juiste: triple 20, single twee en tops. Daarmee was de Nederlandse finale in Amsterdam een feit.

Door: Guy Habets

1 SAMENVATTING
2 Noppert: 'Ik leef nog steeds in een droom'

/ MEER NIEUWS

VIER JAAR GELEDEN: Van Gerwen gooit wereldrecord tegen Smith
Michael van Gerwen heeft nog altijd het hoogste gemiddelde op tv ooit op zijn naam staan. De Nederlander versloeg Michael Smith op 25 februari 2016 met 123,40 gemiddeld.
Lees meer
Price verslaat Van Gerwen na prachtige finale op Players Championship 6 (video)
Gerwyn Price toonde zich afgelopen zondag de sterkste tijdens de Players Championship 6. De Welshman was in de finale te sterk voor Michael van Gerwen. Via een prachtige finish trok Price de zege naar zich toe.
Lees meer
Gurney kreeg boete voor woede-uitbarsting tegen Price
Daryl Gurney heeft een boete gekregen voor zijn agressieve reactie na zijn gewonnen partij tegen Gerwyn Price in de Premier League vorig jaar. De Noord-Ier heeft zijn actie moeten bekopen met een boete van 1.500 pond.
Lees meer
Wright een pijl verwijderd van nieuw wereldrecord, Schot baalt
Peter Wright heeft afgelopen weekend bijna zijn eigen wereldrecord verbeterd. De Schot was een pijl verwijderd van een gemiddelde boven 123,50, het hoogst gegooide gemiddelde ooit op een gestreamde baan.
Lees meer
PDC kiest voor twee nieuwe locaties voor World Series Down Under
De PDC heeft twee nieuwe locaties toegevoegd aan de World Series-kalender. Het demonstratietoernooi gaat dit jaar naar Wollongong en Townsville, twee steden in Australië.
Lees meer
Loting UK Open: Nederlandse onderonsjes in eerste ronde, Ashton tegen Belg
De loting voor de eerste drie rondes van de UK Open zijn bekend. 19 van de 23 Nederlanders weten wie ze gaan of kunnen treffen tijdens hun eerste duel in Minehead.
Lees meer

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Welcome to LiveWall! This is your first social media post. Change your settings for getting more social posts
Welcome to LiveWall! This is your first social media post. Change your settings for getting more social posts
Welcome to LiveWall! This is your first social media post. Change your settings for getting more social posts
See How To Make A Snowboard | Whitelines Snowboarding
How To Improve Your Riding On A Snowboard
My 2017 Snowboard Gear List
/// Meer bekijken