/ Nieuws

Van Gerwen wint eenzijdig Hollands onderonsje

01-11-2019 23:08

Michael van Gerwen heeft voor de vierde keer in zijn carrière de World Series Finals gewonnen. In een volledig Nederlandse finale maakte hij gehakt van Danny Noppert, die in zijn eerste tv-finale bij de PDC maar twee legs mocht winnen: 11-2.

Hoe mooi en leuk het ook was dat de Amsterdamse AFAS Live een Nederlandse finale te zien kreeg, Van Gerwen was er alles aan gelegen om de wedstrijd zo snel mogelijk dood te maken. De nummer één van de wereld ging na een slordige eerste leg, gewonnen door Noppert, als een speer van start en pakte gelijk vijf legs op een rij. Met een verschil van vier op zak leek de eindstrijd al vroeg van alle spanning ontdaan en was het de vraag of de Fries het zijn Brabantse opponent in ieder geval nog een beetje lastig kon maken.

Een 160-finish was in de zevende leg net niet aan Noppert besteed, waardoor Van Gerwen wederom een break mocht bijschrijven. Dat Mighty Mike de finale zou gaan winnen was toen al wel zeker. Het publiek hoopte dat Noppie in ieder geval nog een aantal legs mocht bijschrijven en in leg negen had hij dat ook moeten doen, maar hij miste een aantal pijlen om dat te doen. De accu was duidelijk leeg bij de man uit Joure en dat brak hem op tegen de nummer één van de wereld. In de elfde leg was het toch nog raak voor Noppert en kwam hij voor de tweede keer op het scorebord, maar daar bleef het bij.

Door: Guy Habets

1 SAMENVATTING
2 Noppert lacht om uitslag: 'Jammer dat ik zo hard afgeslacht ben door jou'
3 Publiek zingt Noppert luidkeels toe tijdens interview

/ MEER NIEUWS

Hoe bekijk je darts via Videoland?
De Grand Slam of Darts is online te volgen via de stream. De livestream is te bekijken via de app of de website van Videoland. Hiervoor heb je een abonnement nodig.
Lees meer
Ruziënde Smith en Durrant vanavond tegenover elkaar op podium
Michael Smith en Glen Durrant zijn niet de beste vrienden. De twee ruzieden deze week via de media en wilden niet met elkaar praten. Vanavond, in de kwartfinale van de Grand Slam of Darts, staan de spelers tegenover elkaar.
Lees meer
Lewis na schitterende comeback in kwartfinale Grand Slam of Darts
Er leek geen beginnen meer aan voor Adrian Lewis nadat hij met 9-6 achterstond in de achtste-finales van de Grand Slam of Darts. Op het juiste moment wist 'Jackpot'de wedstrijd echter op zijn kop te zetten en alsnog een overwinning uit het vuur te slepen.
Lees meer
Van Gerwen komt met schrik vrij tegen White
Michael van Gerwen staat in de kwartfinale van de Grand Slam. De Nederlander kon niet overtuigen en miste veel dubbels tegen Ian White, maar hij zag zijn tegenstander er nog meer missen: 10-7.
Lees meer
DARTREIS - Vliegarrangement WK Darts 20 december
Het grootste dartstoernooi van het jaar gaat over minder dan een maand van start. Voor vrijwel iedere darter is het WK Darts het hoogtepunt van het jaar. En jij kan daarbij zijn!
Lees meer
Voor het eerst in 5 jaar drie 110+-gemiddeldes op Grand Slam
De Grand Slam of Darts is halverwege en ook dit jaar leverde het korte spelformat in de groepsfase enkele enorme gemiddeldes op. Voor het eerst in vijf jaar gooiden drie spelers zelfs boven de 110 gemiddeld.
Lees meer

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken