/ Nieuws

Negen Nederlanders overleven groepsfase jeugd WK

04-11-2019 14:35

Het WK jeugd van de PDC heeft haar eerste schifting gehad. Van de 96 deelnemers zijn er na de groepsfase nog 32 over. Negen Nederlanders zijn nog in de strijd voor de wereldtitel.

De 92 spelers werden in 32 groepen met drie spelers verdeeld, waarbij enkel de winnaar van de groep verder bekert. Geert Nentjes, Justin van Tergouw, Mike van Duivenbode, Wesley van Trijp, Henk Snijder, Wessel Nijman, Jeffrey de Zwaan, Berry van Peer en Niels Zonneveld lukten dat. Acht andere landgenoten sneuvelden in de groepsfase.

Knock-outfase
Bij de laatste 32 zien we twee Nederlandse onderonsjes. Geert Nentjes neemt het op tegen Justin van Tergouw, terwijl Wessel Nijman speelt tegen Henk Snijder. Berry van Peer en Jeffrey de Zwaan treffen een sterke tegenstander. Zij spelen respectievelijk tegen Luke Humphries, kwartfinalist van het grote PDC WK, en Nathan Girvan, finalist van het WK jeugd van de BDO.

LOTING
Max Hopp v Adam Gawlas

Harry Ward v Andy Kent
Nathan Rafferty v Mike de Decker
Callan Rydz v Jarred Cole
Ryan Meikle v Rusty-Jake Rodriguez
Greg Ritchie v Ben Cheeseman
Geert Nentjes v Justin van Tergouw
Martin Schindler v Jim Moston
Ted Evetts v Christian Bunse
William Borland v Connor Arberry
James Beeton v Mike van Duivenbode
Keane Barry v Wesley van Trijp
Henk Snijder v Wessel Nijman
Jeffrey de Zwaan v Nathan Girvan
Luke Humphries v Berry van Peer
Carl Batchelor v Niels Zonneveld

/ MEER NIEUWS

Hoe bekijk je darts via Videoland?
De Grand Slam of Darts is online te volgen via de stream. De livestream is te bekijken via de app of de website van Videoland. Hiervoor heb je een abonnement nodig.
Lees meer
Ruziënde Smith en Durrant vanavond tegenover elkaar op podium
Michael Smith en Glen Durrant zijn niet de beste vrienden. De twee ruzieden deze week via de media en wilden niet met elkaar praten. Vanavond, in de kwartfinale van de Grand Slam of Darts, staan de spelers tegenover elkaar.
Lees meer
Lewis na schitterende comeback in kwartfinale Grand Slam of Darts
Er leek geen beginnen meer aan voor Adrian Lewis nadat hij met 9-6 achterstond in de achtste-finales van de Grand Slam of Darts. Op het juiste moment wist 'Jackpot'de wedstrijd echter op zijn kop te zetten en alsnog een overwinning uit het vuur te slepen.
Lees meer
Van Gerwen komt met schrik vrij tegen White
Michael van Gerwen staat in de kwartfinale van de Grand Slam. De Nederlander kon niet overtuigen en miste veel dubbels tegen Ian White, maar hij zag zijn tegenstander er nog meer missen: 10-7.
Lees meer
DARTREIS - Vliegarrangement WK Darts 20 december
Het grootste dartstoernooi van het jaar gaat over minder dan een maand van start. Voor vrijwel iedere darter is het WK Darts het hoogtepunt van het jaar. En jij kan daarbij zijn!
Lees meer
Voor het eerst in 5 jaar drie 110+-gemiddeldes op Grand Slam
De Grand Slam of Darts is halverwege en ook dit jaar leverde het korte spelformat in de groepsfase enkele enorme gemiddeldes op. Voor het eerst in vijf jaar gooiden drie spelers zelfs boven de 110 gemiddeld.
Lees meer

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken