/ Nieuws

Wattimena en Zonneveld lopen deelname aan Grand Slam nipt mis

Grand Slam of Darts

04-11-2019 22:00

Er zullen geen extra Nederlanders deelnemen aan de Grand Slam of Darts. Jermaine Wattimena en Niels Zonneveld waren dicht bij een startbewijs, maar gingen in de finaleronde van het kwalificatietoernooi ten onder.

Wattimena was te sterk voor Mark Webster en Kim Huybrechts, maar verloor van Robert Thornton. Zonneveld bereikte de finaleronde ten koste van Jelle Klaasen, Matthew Edgar en Chris Dobey. Ross Smith zorgde uiteindelijk voor zijn uitschakeling.

Thornton en Smith kunnen hun vluchten voor Wolverhampton dus gaan boeken. Dat geldt ook voor Gabriel Clemens, Ryan Harrington, Brendan Dolan, Jamie Hughes, Darren Webster en Adrian Lewis. Ook zij zegevierden tijdens het kwalificatietoernooi.

Deelnemersveld compleet
Het deelnemersveld van de Grand Slam of Darts is nu compleet. Michael van Gerwen, Danny Noppert, Wesley Harms en Richard Veenstra zijn de Nederlandse troeven. Er zijn ook twee dames van de partij. Mikuru Suzuki en Lisa Ashton nemen deel aan het PDC/BDO-toernooi.

De Grand Slam of Darts wordt van 9 tot en met 17 november gespeeld in Wolverhampton.

/ MEER NIEUWS

Ashton pakt historische tourkaart in Wigan
Lisa Ashton is de eerste vrouw ooit die in bezit is van een PDC-tourkaart via Q-school. De dartster verdiende die kaart door middel van de Britse Q-school Order of Merit.
Lees meer
Vier Nederlanders zetten belangrijke stap in carrière en pakken tourkaart
De Europese Q-school in Hildesheim is voor vier Nederlanders een succes geworden. Martijn Kleermaker, Derk Telnekes, Wesley Harms en Dirk van Duijvenbode hebben wat ze wilden: een tourkaart.
Lees meer
Van Duijvenbode, Kleermaker en Telnekes op koers voor tourkaart
Dirk van Duijvenbode, Martijn Kleermaker en Derk Telnekes hebben een tourkaart binnen handbereik. Het drietal staat hoog op de Europese Q-school Order of Merit en zitten ook op de vierde dag bij de laatste 32.
Lees meer
Sherrock en Suzuki verlaten teleurstellende Q-school met lege handen
Fallon Sherrock en Mikuru Suzuki, de twee vrouwelijke deelnemers van het PDC WK Darts 2020, hoopten deze dagen een tourkaart te bemachtigen, maar staan met lege handen. Ze speelden een teleurstellende Q-school en kunnen naar huis.
Lees meer
Telnekes start jacht op tourkaart tegen landgenoot
De loting voor de belangrijke laatste dag van de Europese Q-school is verricht. Derk Telnekes start tegen Arjan Konterman, Dirk van Duijvenbode opent tegen Frantisek Mika.
Lees meer
Oranje boven op Europese Q-school Order of Merit
De laatste dag van Q-school staat op het punt van beginnen en dus is het een spannende dag voor velen. Nog acht tourkaarten liggen er voor het grijpen. De Nederlanders staan er goed voor.
Lees meer

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken