/ Nieuws

Loting met perspectief voor Nederlanders op Grand Slam, Van Gerwen kan revanche nemen

Grand Slam of Darts

05-11-2019 14:11

De loting voor de Grand Slam of Darts is voltrokken. Michael van Gerwen, Danny Noppert, Wesley Harms en Richard Veenstra kennen de drie tegenstanders die ze zullen treffen in de groepsfase van het toernooi.

Voor Van Gerwen staat er een pikant onderonsje op het menu. Hij staat namelijk opnieuw tegenover Ross Smith, de man die de Nederlander uitschakelde tijdens het EK Darts. Ook tweevoudig wereldkampioen Adrian Lewis en BDO'er Jim Williams zitten in de groep van Van Gerwen.

In de groep van Danny Noppert is Peter Wright de grote man. De Fries, die afgelopen weekend de finale van de World Series Finals haalde en daardoor deelneemt aan de Grand Slam, neemt het daarnaast op tegen Ryan Harrington en Wayne Warren in groep F.

Harms en Veenstra
Vanuit de BDO zijn de Nederlanders Wesley Harms en Richard Veenstra van de partij. Harms, de nummer 1 bij de BDO, zit in een groep met James Wade, Ian White en Steve Lennon. Veenstra gaat strijden tegen Daryl Gurney, Brendan Dolan en Gabriel Clemens.

De Grand Slam of Darts wordt van 9 tot en met 17 november gespeeld in Wolverhampton. De nummers één en twee van iedere groep gaan door naar de knock-outfase van het toernooi.

LOTING
Groep A

Michael van Gerwen
Adrian Lewis
Ross Smith
Jim Williams

Groep B
James Wade
Ian White
Steve Lennon
Wesley Harms

Groep C
Gerwyn Price
Dimitri Van den Bergh
Robert Thornton
Mikuru Suzuki

Groep D
Gary Anderson
Darren Webster
William O'Connor
Dave Parletti

Groep E
Rob Cross
Dave Chisnall
Jamie Hughes
Lisa Ashton

Groep F
Peter Wright
Danny Noppert
Ryan Harrington
Wayne Warren

Groep G
Daryl Gurney
Brendan Dolan
Gabriel Clemens
Richard Veenstra

Groep H
Michael Smith
Nathan Aspinall
Martin Schindler
Glen Durrant

Wil jij de sfeer van een echte dartswedstrijd proeven en de actie van dichtbij meemaken? Boek een compleet verzorgd arrangement via RTL7Dartsreizen.nl!

1 | DARTSTOERNOOI BIJWONEN?

/ MEER NIEUWS

Ashton pakt historische tourkaart in Wigan
Lisa Ashton is de eerste vrouw ooit die in bezit is van een PDC-tourkaart via Q-school. De dartster verdiende die kaart door middel van de Britse Q-school Order of Merit.
Lees meer
Vier Nederlanders zetten belangrijke stap in carrière en pakken tourkaart
De Europese Q-school in Hildesheim is voor vier Nederlanders een succes geworden. Martijn Kleermaker, Derk Telnekes, Wesley Harms en Dirk van Duijvenbode hebben wat ze wilden: een tourkaart.
Lees meer
Van Duijvenbode, Kleermaker en Telnekes op koers voor tourkaart
Dirk van Duijvenbode, Martijn Kleermaker en Derk Telnekes hebben een tourkaart binnen handbereik. Het drietal staat hoog op de Europese Q-school Order of Merit en zitten ook op de vierde dag bij de laatste 32.
Lees meer
Sherrock en Suzuki verlaten teleurstellende Q-school met lege handen
Fallon Sherrock en Mikuru Suzuki, de twee vrouwelijke deelnemers van het PDC WK Darts 2020, hoopten deze dagen een tourkaart te bemachtigen, maar staan met lege handen. Ze speelden een teleurstellende Q-school en kunnen naar huis.
Lees meer
Telnekes start jacht op tourkaart tegen landgenoot
De loting voor de belangrijke laatste dag van de Europese Q-school is verricht. Derk Telnekes start tegen Arjan Konterman, Dirk van Duijvenbode opent tegen Frantisek Mika.
Lees meer
Oranje boven op Europese Q-school Order of Merit
De laatste dag van Q-school staat op het punt van beginnen en dus is het een spannende dag voor velen. Nog acht tourkaarten liggen er voor het grijpen. De Nederlanders staan er goed voor.
Lees meer

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken