/ Nieuws

Price overweegt speelstijl aan te passen: 'Alleen voor mezelf'

08-11-2019 10:05

Het is inmiddels bijna een jaar geleden dat Gerwyn Price de memorabele finale van de Grand Slam of Darts 2018 won van Gary Anderson. De wedstrijd stond bol van de incidenten tussen de twee en met name de Welshman kwam daar niet ongeschonden uit. Twaalf maanden later wordt hij bijna overal uitgefloten.

"Ik had niet gedacht dat het de volledige twaalf maanden door zou gaan. Ik dacht dat ik maar even de 'slechterik' zou zijn, gewoon om te lachen", geeft Price toe in The Darts Show Podcast. "Het boegeroep maakt me niks uit tijdens een wedstrijd, want dan zit je in een ritme, maar wanneer je belangrijke dubbels moet gooien denk ik dat je wel wat respect verdient."

"Ik ga proberen mijn speelstijl een beetje aan te passen. Ik doe dat alleen voor mezelf, zodat ik beter kan presteren. Ik heb geleerd niet op het publiek te reageren, maar dat kan heel moeilijk zijn", gaat Price verder. "Ik doe het heel goed op vloertoernooien waar je je emoties niet echt kan laten zien, behalve op het eind van de wedstrijd misschien, dus als ik op het podium speel zoals op vloertoernooien gaat het daar misschien ook wel beter."

Price hoopt dit jaar zijn titel op de Grand Slam te prolongeren. 'The Iceman' begint het toernooi in een groep met Dimitri van den Bergh, Robert Thornton en de wereldkampioen bij de dames, Mikuru Suzuki.

Wil jij de sfeer van een echte dartswedstrijd proeven en de actie van dichtbij meemaken? Boek een compleet verzorgd arrangement via RTL7Dartsreizen.nl!

1 | DARTSTOERNOOI BIJWONEN?

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken