/ Nieuws

Van Gerwen niet eens met kwalificatie dames voor Grand Slam

Grand Slam of Darts

08-11-2019 16:01

Mikuru Suzuki en Lisa Ashton zijn 2 van de 32 deelnemers aan de Grand Slam of Darts. Het duo kreeg een uitnodiging van de BDO en daar is Michael van Gerwen het niet helemaal mee eens.

"Ik vind het niet erg dat er vrouwen meedoen, dat is zelfs prima. Al doen er acht vrouwen mee, geen probleem. Maar laat ze zich dan wel bij de mannen kwalificeren en niet afzonderlijk zoals nu het geval is", legt Van Gerwen uit aan De Telegraaf. Enkele grote namen, zoals Mensur Suljovic en Scott Waites, ontbreken in Wolverhampton. "Dat is gewoon zonde."

Des Jacklin, de voorzitter van de BDO, gaf eerder aan Live Darts aan niet helemaal achter de keuzes voor de afvaardigingen van de BDO te staan. "Ik ga hier niet te veel op in, maar als de BDO haar keuzes had mogen maken, hadden er andere namen gestaan. Dat is alles wat ik wil zeggen." Of Jacklin tegen de afvaardiging van de twee dames is, is niet bekend.

WK Darts
Ook aan het komende WK Darts zullen er twee vrouwen deelnemen. Zij krijgen, net als een jaar eerder, twee aparte kwalificatietoernooien. Vorig jaar deden Lisa Ashton en Anastasia Dobromyslova mee, maar zij verloren beiden in de eerste ronde.

/ MEER NIEUWS

Hoe bekijk je darts via Videoland?
De Grand Slam of Darts is online te volgen via de stream. De livestream is te bekijken via de app of de website van Videoland. Hiervoor heb je een abonnement nodig.
Lees meer
Ruziënde Smith en Durrant vanavond tegenover elkaar op podium
Michael Smith en Glen Durrant zijn niet de beste vrienden. De twee ruzieden deze week via de media en wilden niet met elkaar praten. Vanavond, in de kwartfinale van de Grand Slam of Darts, staan de spelers tegenover elkaar.
Lees meer
Lewis na schitterende comeback in kwartfinale Grand Slam of Darts
Er leek geen beginnen meer aan voor Adrian Lewis nadat hij met 9-6 achterstond in de achtste-finales van de Grand Slam of Darts. Op het juiste moment wist 'Jackpot'de wedstrijd echter op zijn kop te zetten en alsnog een overwinning uit het vuur te slepen.
Lees meer
Van Gerwen komt met schrik vrij tegen White
Michael van Gerwen staat in de kwartfinale van de Grand Slam. De Nederlander kon niet overtuigen en miste veel dubbels tegen Ian White, maar hij zag zijn tegenstander er nog meer missen: 10-7.
Lees meer
DARTREIS - Vliegarrangement WK Darts 20 december
Het grootste dartstoernooi van het jaar gaat over minder dan een maand van start. Voor vrijwel iedere darter is het WK Darts het hoogtepunt van het jaar. En jij kan daarbij zijn!
Lees meer
Voor het eerst in 5 jaar drie 110+-gemiddeldes op Grand Slam
De Grand Slam of Darts is halverwege en ook dit jaar leverde het korte spelformat in de groepsfase enkele enorme gemiddeldes op. Voor het eerst in vijf jaar gooiden drie spelers zelfs boven de 110 gemiddeld.
Lees meer

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken