/ Nieuws

Van Gerwen niet eens met kwalificatie dames voor Grand Slam

Grand Slam of Darts

08-11-2019 16:01

Mikuru Suzuki en Lisa Ashton zijn 2 van de 32 deelnemers aan de Grand Slam of Darts. Het duo kreeg een uitnodiging van de BDO en daar is Michael van Gerwen het niet helemaal mee eens.

"Ik vind het niet erg dat er vrouwen meedoen, dat is zelfs prima. Al doen er acht vrouwen mee, geen probleem. Maar laat ze zich dan wel bij de mannen kwalificeren en niet afzonderlijk zoals nu het geval is", legt Van Gerwen uit aan De Telegraaf. Enkele grote namen, zoals Mensur Suljovic en Scott Waites, ontbreken in Wolverhampton. "Dat is gewoon zonde."

Des Jacklin, de voorzitter van de BDO, gaf eerder aan Live Darts aan niet helemaal achter de keuzes voor de afvaardigingen van de BDO te staan. "Ik ga hier niet te veel op in, maar als de BDO haar keuzes had mogen maken, hadden er andere namen gestaan. Dat is alles wat ik wil zeggen." Of Jacklin tegen de afvaardiging van de twee dames is, is niet bekend.

WK Darts
Ook aan het komende WK Darts zullen er twee vrouwen deelnemen. Zij krijgen, net als een jaar eerder, twee aparte kwalificatietoernooien. Vorig jaar deden Lisa Ashton en Anastasia Dobromyslova mee, maar zij verloren beiden in de eerste ronde.

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken