/ Nieuws

Dit zijn de internationale qualifiers voor het WK tot nu toe

Grand Slam of Darts

09-11-2019 15:26

Ook tijdens het WK Darts van 2020 zullen 32 qualifiers deel uit maken van het deelnemersveld. De kwalificatietoernooien volgen zich in rap tempo op en inmiddels zijn al 23 spelers zeker van een startbewijs dankzij zo'n toernooi.

Vanuit Azië wisten Lourance Ilagan, Noel Malicdem, Yuki Yamada en Paul Lim zich te plaatsen via de Aziatische tour. Seigo Asada deed hetzelfde via het Japanse kwalificatietoernooi. Verder pakte Nitin Kumar, de Indiër die vorig jaar verloor van Jeffrey de Zwaan, opnieuw een ticket via de Indische qualifier en won Xiaochen Zong het Chinese toernooi.

Vanuit Noord-Amerika pakten de Amerikanen Danny Baggish en Darin Young, die zijn tiende WK gaat spelen, een ticket. Matt Campell plaatste zich als beste Canadees voor het WK Darts. Ook Oceanië levert drie spelers: Damon Heta, Ben Robb en Robbie King. Devon Petersen was opnieuw de beste tijdens de Afrikaanse qualifier.

Europeanen
De overige qualifiers komen allemaal uit Europa. De Sloveen Benjamin Pratnemer was de eerste met zijn zege tijdens het Oost-Europese kwalificatietoernooi. De Engelse Callan Rydz, de winnaar van de Challenge Tour, de Ierse Keane Barry, winnaar van de Irish Matchplay, de Spaanse Jose Justicia, winnaar van het kwalificatietoernooi van Zuidwest-Europa, en Jan Dekker, winnaar van het West-Europese toernooi, volgden hem.

Tot slot verzekerden ook Boris Koltsov zich van het WK. Hij won het Euraziatische kwalificatietoernooi. Madars Razma en Marko Kantele zijn de beste spelers van de Scandinavische en Baltische landen en Geert Nentjes is de beste speler van de Development Tour, die zich nog niet hard gekwalificeerd.

Toernooien
De komende maanden worden de laatste 10 qualifiers bekend. Zo worden er nog twee damestoernooien georganiseerd en krijgen we nog een deelnemer uit Zuid-Amerika.

Wil jij de sfeer van een echte dartswedstrijd proeven en de actie van dichtbij meemaken? Boek een compleet verzorgd arrangement via RTL7Dartsreizen.nl!

1 | DARTSTOERNOOI BIJWONEN?

/ MEER NIEUWS

Hoe bekijk je darts via Videoland?
De Grand Slam of Darts is online te volgen via de stream. De livestream is te bekijken via de app of de website van Videoland. Hiervoor heb je een abonnement nodig.
Lees meer
Wright naar halve finale na solide wedstrijd tegen Chisnall
Peter Wright heeft zich vanavond als eerste voor de halve finale van de Grand Slam of Darts geplaatst. De Schot ontdeed zich in de kwartfinale van Dave Chisnall met 16-12. Opvallend detail in deze partij was de pijlenwissel van Snakebite tijdens de wedstrijd.
Lees meer
Ruziënde Smith en Durrant vanavond tegenover elkaar op podium
Michael Smith en Glen Durrant zijn niet de beste vrienden. De twee ruzieden deze week via de media en wilden niet met elkaar praten. Vanavond, in de kwartfinale van de Grand Slam of Darts, staan de spelers tegenover elkaar.
Lees meer
Lewis na schitterende comeback in kwartfinale Grand Slam of Darts
Er leek geen beginnen meer aan voor Adrian Lewis nadat hij met 9-6 achterstond in de achtste-finales van de Grand Slam of Darts. Op het juiste moment wist 'Jackpot'de wedstrijd echter op zijn kop te zetten en alsnog een overwinning uit het vuur te slepen.
Lees meer
Van Gerwen komt met schrik vrij tegen White
Michael van Gerwen staat in de kwartfinale van de Grand Slam. De Nederlander kon niet overtuigen en miste veel dubbels tegen Ian White, maar hij zag zijn tegenstander er nog meer missen: 10-7.
Lees meer
DARTREIS - Vliegarrangement WK Darts 20 december
Het grootste dartstoernooi van het jaar gaat over minder dan een maand van start. Voor vrijwel iedere darter is het WK Darts het hoogtepunt van het jaar. En jij kan daarbij zijn!
Lees meer

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken