/ Nieuws

Doek valt definitief voor Harms

Grand Slam of Darts

12-11-2019 23:40

Het doek is definitief gevallen voor Wesley Harms. De Nederlander had nog een kleine kans om de tweede ronde te halen op de Grand Slam of Darts, maar Ian White bleek een brug te ver voor de nummer één van de BDO.

Ian White zette Harms direct onder druk in de leg van de Nederlander door af te trappen met een 177-score om middels een dertiendarter 2-0 voor te komen. ‘Sparky’ kreeg een leg later de kans op de re-break, maar bull’s eye werd gemist en White maakte 3-0. De Nederlander toonde karakter en wist mede dankzij een elfdarter nog terug te komen tot 4-4, maar het was ‘The Diamond’ die de decider naar zich toe trok. Aangezien James Wade zijn plicht deed tegen de Ier Steve Lennon door minstens 3 legs te pakken (5-4 nederlaag) plaatsen beide Engelsmannen zich voor de volgende ronde.

Poule A
De clash tussen Jim Williams en Adrian Lewis was een rechtstreeks duel voor een plek in de tweede ronde. De bescheiden Welshman nam na Engels gepruts op de dubbels een 3-1 voorsprong. Dit deerde ‘Jackpot’ niet want de Engelsman kwam steeds beter in de wedstrijd en leek de triple twintig met zijn ogen dicht te kunnen vinden. De tweevoudig wereldkampioen dichtte het gat om dankzij dubbel zes op 4-3 te komen. In de achtste leg had Williams het initiatief te pakken, maar Lewis speelde zich onder de druk uit door zijn vijfde maximale score te noteren. Met Williams op 91 mocht de man uit Stoke-on -Trent aanleggen voor 113 en via tops verzekerde een uitbundige Lewis zich van een treffen met James Wade.

Michael van Gerwen nam wraak op Ross Smith voor de nederlaag in de eerste ronde op het EK. Ondanks een gemiddelde van 101 werd de Engelsman in Wolverhampton tot figurant gedegradeerd. Op Van Gerwen, 111 gemiddeld, stond geen maat en hij won met 5-2.

Poule C
Robert Thornton en Gerwyn Price mogen zich gaan opmaken voor een wedstrijd in de tweede ronde. ‘The Thorn’ moest alle zeilen bijzetten om Mikuru Suzuki van zich af te schudden. De Japanse wist tot 4-3 bij te blijven, maar miste tops voor een gelijke stand. De Schot kwam terug aan de oche en via dubbel tien pakte hij de winst. Gerwyn Price verzekerde zich van de groepswinst. De verdedigend kampioen won vrij eenvoudig van Dimitri van den Bergh. ‘The Iceman’ profiteerde direct van vier gemiste darts op de dubbel van zijn opponent en kwam niet meer in gevaar: 5-2.

Poule D
Gary Anderson en Darren Webster trakteerden het publiek op een heerlijke wedstrijd in een hoog tempo. ‘The Flying Scotsman’ deed zijn tegenstander direct pijn door te profiteren van twee gemiste darts op de dubbel van de Engelsman. De tweevoudig wereldkampioen liep uit naar 3-1, maar zag ‘The Demolition Man’ terugkomen tot 3-3 dankzij een 113 en 110-finish. Webster maakte zijn comeback compleet door uiteindelijk met een 5-4 overwinning van het podium te stappen. Aangezien William O’Connor eerder op de avond verloor van Dave Parletti, plaatst naast Anderson ook Webster zich voor de volgende ronde.

Alle verslagen van de Grand Slam of Darts kunt u vinden onder het kopje nieuws. Alle uitslagen en het wedstrijdschema van de Grand Slam of Darts zijn terug te vinden op de op de toernooipagina op onze site.

Voor alle laatste nieuwtjes rondom het darts volg je ons op twitter via @rtl7darts. Meepraten kan ook, maak dan gebruik van #rtl7darts. RTL7 Darts is ook te volgen via Facebook, YouTube en Instagram.

Meer informatie over de geschiedenis van de Grand Slam of Darts kunt u vinden de website van RTL7 commentator Jacques Nieuwlaat

Door: Marnix Rutgers

1 SAMENVATTING Harms - White
2 Samenvatting Van Gerwen - Smith
3 Overzicht overige wedstrijden

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken