/ Nieuws

Smith in kwartfinale Grand Slam

13-11-2019 23:53

In de eerste topwedstrijd van de knock-out fase van de Grand Slam of Darts was het Daryl Gurney die het onderspit moest delven tegenover Michael Smith. De Noord-Ier had veel moeite om zijn spel constant te houden waardoor Michael Smith zijn plek in de kwartfinale kon veroveren.

Beide spelers begonnen hun partij wat voorzichtig, maar na de twee openingslegs schroefde Gurney zijn niveau wat op. Dit resulteerde in een break vanaf 71 die daarna verzilverd werd met een dubbel 8-finish. Ook Smith kon niet veel later aanpikken bij het sterke spel van ‘Superchin’ en kwam na een goede leg terug tot 3-2. Na de pauze pakte ‘Bully Boy’ al snel het initiatief en met onder andere een finish vanaf 100 pakte hij de voorsprong, die hij al sinds het binnenhalen van de eerste leg niet meer in handen had. Daarna bouwde Smith zijn voorsprong uit tot 8-5, waarna het allemaal wat stroever liep voor de Engelsman. Door het gooien van de nodige bouncers en het missen van te veel dubbels kreeg Gurney de gelegenheid om terug te komen tot 8-7. Een comeback was echter niet weggelegd voor de Noord-Ier want via 69 en tops gooide Smith de wedstrijd in het slot.

In de volgende ronde staat Smith tegenover Durrant die eerder een bloedstollende partij afwerkte tegen Gabriel Clemens. Beide spelers waren aan elkaar gewaagd en het zag er voor ‘Duzza’ lang slecht uit. Bij een stand van 9-8 leek het ook echt over en uit voor de Engelsman, maar Clemens zag zijn matchdart voor tops aan de verkeerde kant van het ijzer vallen. Durrant greep vervolgens zijn laatste strohalm met beide handen aan en trok een 10-9 overwinning uiteindelijk uit het vuur.

Cross kansloos onderuit

In de laatste partij van de avond rekende Peter Wright op eenvoudige wijze af met Rob Cross. De Schot begon zijn wedstrijd sterk en sloeg in het begin van de partij al een klein gaatje op zijn tegenstander, die zelf juist moeite had om zijn niveau te halen. De Engelsman stond vaak nog op grote achterstand op het moment dat zijn tegenstander al mocht aanleggen voor een dubbel. Cross kende even een opleving door vanaf 96 terug te komen tot 3-2, maar al snel nam ‘Snakebite’ het heft weer in handen. In het tweede deel van de wedstrijd mocht ‘Voltage’ zelfs geen enkele leg meer op zijn naam schrijven, waardoor hij al snel voor een onmogelijke opgave stond. Dit gaf hem ook weinig energie om nog veel moeite steken in het verdere verloop van de wedstrijd. Zodoende kon ‘Snakebite’ zijn plek in de kwartfinale eenvoudig veilig stellen. Uitslag 10-3. Bij de laatste 8 zal Wright het opnemen tegen Dave Chisnall. ‘Chizzy’ werkte eerder op de avond een goede partij af tegen Ryan Harrington en won zijn wedstrijd met overtuigende cijfers: 10-3

Alle informatie over de wedstrijden die zijn gespeeld, vind je terug in het Grand Slam of Darts toernooicenter op onze website. In het toernooicenter kun je ook terecht voor het speelschema van de komende dagen en de uitzendtijden.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste nieuwsberichten? Volg ons dan op Twitter via @RTL7Darts. Wil je meepraten tijdens de uitzendingen? Maak dan gebruik van de #RTL7Darts. RTL7Darts is ook te vinden via FacebookInstagram en YouTube

Door: Colin Noteboren

1 SAMENVATTING

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken