/ Nieuws

Van Gerwen komt met schrik vrij tegen White

Grand Slam of Darts

14-11-2019 22:36

Michael van Gerwen staat in de kwartfinale van de Grand Slam. De Nederlander kon niet overtuigen en miste veel dubbels tegen Ian White, maar zag zijn tegenstander meer problemen hebben met zijn dubbels.

De Nederlander begon met bravoure aan zijn wedstrijd in Wolverhampton en met twee 180-scores in de eerste leg was het dan ook niet verrassend dat Michael van Gerwen als eerste op het scorebord kwam. Ian White kon vervolgens ook een leg meepikken maar zag zijn tegenstander vervolgens snel uitlopen naar een 3-1 voorsprong. Vanaf dat moment leek er wat zand in de motor van ‘Mighty Mike’ te zitten want de mooie scores van het begin van de wedstrijd waren steeds moeilijker te vinden. White maakte hier gretig gebruik van en na een sterke fase zette de Engelsman zijn achterstand om in een 4-6 voorsprong.

Inmiddels waren de gemiddeldes van beide spelers opgelopen tot boven de 100, maar dat was niet te danken aan het finish-percentage. Het was White die na de tweede pauze de meeste dubbels bleef missen wat Van Gerwen de kans gaf om weer terug te komen tot 6-6. Op dat moment leek het weer even gelijk op te gaan tussen de twee spelers maar na een tussenversnelling van ‘Mighty Mike’ ontstond er al snel een gat van twee legs tussen de twee spelers in het voordeel van onze landgenoot. Hier wist White niks meer tegenover te zetten en niet veel later besliste Van Gerwen de wedstrijd vanaf dubbel 10. Uitslag 10-7.

Bekijk ons toernooicenter voor meer informatie over de Grand Slam of Darts.

Door: Colin Noteboren

1 SAMENVATTING
2 Van Gerwen kent White: 'Hij geeft dan vaak niet thuis'

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken