/ Nieuws

Lewis na schitterende comeback in kwartfinale Grand Slam of Darts

14-11-2019 23:43

Er leek geen beginnen meer aan voor Adrian Lewis nadat hij met 9-6 achterstond in de achtste-finales van de Grand Slam of Darts. Op het juiste moment wist 'Jackpot'de wedstrijd echter op zijn kop te zetten en alsnog een overwinning uit het vuur te slepen.

Lewis gooide in het begin van zijn wedstrijd matig waardoor Wade alle kans kreeg om snel te bouwen aan een ruime voorsprong. Wade wist deze kansen echter niet te verzilveren omdat hij veel pijlen op een dubbel miste. De Engelsman leek uiteindelijk wakker geschud nadat Lewis met een 85-finish op een 4-3 voorsprong kwam, want elf pijlen later trok Wade de stand weer gelijk vanaf 161. Deze lijn trok Wade vervolgens door wat hem vier legs op rij opleverde. ‘Jackpot’ had moeite om met het niveau van zijn tegenstander mee te komen waarna de strijd bij een stand van 9-6 in het voordeel van ‘The Machine’ gestreden leek. Maar op het moment dat echt moest, tapte Lewis uit het niets uit een ander vaatje waarmee hij aan een waanzinnige comeback begon. Veel hoge scores brachten de oud-wereldkampioen al snel terug naar 9-9 en Lewis maakte het vervolgens op schitterende wijze af door een 110-finish uit te gooien en met een 9-10 overwinning van het podium te stappen.

De volgende partij van de avond leek in niets op die van Wade en Lewis. Bij de laatste 16 rekende Gerwyn Price namelijk in rap tempo af met Darren Webster. In de eerste vijf legs werd al snel duidelijk dat er weinig te halen viel voor ‘Demolition Man’ want nog voor de pauze stond Price al op een 5-0 voorsprong. In het verdere verloop was er nog slechts één leg besteed aan de Engelsman waarna ‘The Iceman’ de partij afsloot in een 10-1 overwinning.

De laatste wedstrijd die een plek verzekerde in de kwartfinale van de Grand Slam of Darts werd gespeeld tussen Gary Anderson en Robert Thornton. De twee landgenoten begonnen voorzichtig aan de wedstrijd, maar Thornton bleek messcherp op zijn dubbels te zijn want van zijn vijf pogingen in de eerste vijf legs gingen er liefst vier raak. Na de korte onderbreking leek ook Anderson de geest gevonden te hebben want ‘The Flying Scotsman’ had met onder andere een 120-finish al snel weer een comfortabele 6-4 voorsprong in handen. Vervolgens bleven beide spelers continu bij elkaar in de buurt maar op het moment dat Thornton naliet om de stand gelijk te trekken voor 9-9 sloeg Anderson toe. Ondanks zijn vier gemiste matchdarts had ‘The Flying Scotsman’ genoeg ademruimte om met zijn vijfde pijl alsnog de wedstrijd te beslissen in 10-8.

Bekijk ons toernooicenter voor meer informatie over de Grand Slam of Darts

Door: Colin Noteboren

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken