/ Nieuws

PDC wijzigt kwalificatiecriteria EuroTour

19-11-2019 17:32

Het deelnemersveld voor toernooien op de EuroTour wordt komend jaar anders samengesteld. De PDC heeft enkele wijzigingen doorgevoerd.

Evenals andere jaren zullen 48 spelers aan de start van de toernooien staan, waarbij de top 16 van de PDC ProTour Order of Merit de eerste ronde mag overslaan. Ook zullen, net als andere jaren, 24 tourkaartqualifiers zijn, maar deze komen nu uit één toernooi. Tot op heden waren er telkens UK Qualifiers (18 tickets) en European Qualifiers (6 tickets) voor tourkaarthouders.

Daarnaast heeft de PDC twee plekken gereserveerd voor spelers uit het organiserende land. De twee beste spelers buiten de top 16 van de PDC ProTour Order of Merit krijgen een startbewijs. Uit de Host Nation Qualifier komen daarom in de toekomst nog maar twee spelers. De overige kwalificatietoernooien blijven ongewijzigd.

EuroTour 2020
De EuroTour gaat 28 februari van start met het Belgian Darts Championship. Daarna gaat men nog naar Duitsland, Oostenrijk, Hongarije, Gibraltar en Tsjechië. Van 11 tot en met 13 september wordt in Leeuwarden de Dutch Darts Masters gespeeld.

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken