/ Nieuws

Hearn adviseert BDO: 'Richt je op amateurdarts'

20-11-2019 13:16

Het gaat niet goed met de BDO. De bond maakt een moeilijke tijd door, maar volgens Barry Hearn, voorzitter van de PDC, is er een uitweg. "Richt je op amateurdarts."

"Het pijnpunt ligt momenteel echt bij de tv-toernooien", legde BDO'er Martijn Kleermaker eerder uit. Volgens de speler was de BDO World Masters een grote catastrofe. "Ik weet niet wat die voorzitter allemaal aan het doen was. Het was echt absurd. Hij voegde bijvoorbeeld valse namen toe bij de loting van de dames."

Veel BDO-spelers zijn ontevreden en zetten komende januari de stap naar de PDC. "Ik denk dat heel veel spelers Q-School gaan gooien", gaat Kleermaker verder, die zelf ook de overstap wil maken. "Van de Nederlanders weet ik dat er heel veel spelers gaan."

Amateurdarts
Ook Hearn heeft dat in de gaten en geeft advies. "De problemen die de BDO heeft, moeten goed in kaart worden gebracht", zegt hij. "Ze moeten hun visie aanpassen en duidelijk maken dat ze zich richten op amateurdarts, want als ze zo blijven doorgaan, zullen ze altijd tweede blijven. Dat zal ze geen goed doen bij tv, sponsors en de spelers."

"Laten we zeggen dat de BDO amateurspelers helpt op de weg naar een professionele carrière, dan hebben ze weer een merk dat ze in de markt kunnen verkopen. Wellicht ligt daar hun toekomst", legt Hearn uit. "Je kan niet blijven hangen in je idealen van gisteren. De wereld gaat door. De PDC is krachtiger geworden en iedereen droomt ervan wereldkampioen te worden in Ally Pally."

1 VIDEO

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken