/ Nieuws

Players Championship Finals vrijdagmiddag sessie

Players Championship Finals

22-11-2019 20:05

Vanmiddag begonnen de Players Championship Finals 2019 in het Engelse Minehead. Op twee podia werden in totaal maar liefst zestien wedstrijden gespeeld. Echt grote verrassingen zaten er niet bij. De favorieten maakten hun status waar en zo plaatsten onder anderen Ian White, Dave Chisnall, Michael Smith en Glen Durrant zich voor de tweede ronde.

Hoofdpodium
In de eerste wedstrijd op het hoofdpodium verloor Dimitri van den Bergh kansloos met 6-2 van Stephen Bunting. De Belg miste op belangrijke fases zijn dubbel en The Bullit pakte zijn kansen vrij gemakkelijk. Hoogtepunt was een 100 finish met 20-Dubbel 20-Dubbel 20 van Bunting. De tweede wedstrijd ging tussen de Portugees de Sousa en de Engelsman James Richardson. De Sousa, die al twee vloertoernooien won dit jaar, liep snel uit naar een 3-0 voorsprong, maar leek daarna in slaap te zijn gevallen. Richardson kwam terug tot 3-3, maar daarna pakte El Triple 20 drie legs en dus de partij met 6-3. De grieperige Glen Durrant had weinig problemen met zijn landgenoot Scott Baker. Durrant gooide nog twee 100+ finishes, 113 en 108, in zijn 6-2 overwinning. Baker kon daar in de vijfde leg nog een 126 finish tegenover zetten. Chris Dobey had geen kind aan de Spanjaard Cristo Reyes. In een mum van tijd liep Hollywood uit naar een 5-0 voorsprong. Na de pauze mocht de Spanjaard nog een leg winnen, maar in de zevende leg maakte Dobey het karwei af. Ook Michael Smith had een makkelijke middag. Martin Schindler werd door Bully Boy met ruime cijfers, 6-1, verslagen. De laatste partij op het hoofdpodium was een vermakelijke wedstrijd. Ian White versloeg Devon Peterson met 6-4. Een break in de derde leg van de wedstrijd bleek voor Diamond genoeg te zijn om de partij winnend af te sluiten.

Podium 2
Op het tweede podium ging de eerste wedstrijd tussen Harry Ward en Darius Labanauskas. Beide spelers maakte er een spannende wedstrijd van. De Litouwer won in de beslissende leg met 6-5. Labanauskas gooide ook nog een 141 check out in deze partij. Mervyn King versloeg op het tweede podium zijn landgenoot Justin Pipe met 6-5. In een hoogstaande wedstrijd kon de routinier pas in de beslissende leg toeslaan. Dolan had vervolgens geen enkele moeite met Ross Smith. The Historymaker won met 6-1 van de Engelsman. Vervolgens maakte Henderson en Royce er een waar spektakel van. Dit ging ook helemaal tot op het gaatje en daar was The Highlander de beste. Keegan Brown kwam tegen Andy Boulton op een 3-2 achterstand, maar pakte daarna toch vier legs op rij. Ook Steve Beaton en Ricky Evans maakten er een prachtige wedstrijd van. The Bronze Adonis miste drie matchdarts en Rapid Ricky gooide 76 uit met twee darts en kan zich ook gaan opmaken voor de tweede ronde. Dave Chisnall kwam in de laatste wedstrijd op het tweede podium geen moment in de problemen tegen Matthew Edgar. Met 6-3 plaatste Chizzy zich voor de tweede ronde.

Bekijk ons toernooicenter voor meer informatie over de Players Championship Finals

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken