/ Nieuws

Noppie voorkomt 'Black Friday' in Minehead

Players Championship Finals

22-11-2019 20:10

Met een benauwde zege op Ryan Searle heeft Danny Noppert zich geplaatst voor de tweede ronde van de Players Championship Finals. Hij is tot nu toe de enige Nederlander die zich plaatst voor de tweede ronde De eerste twee landgenoten die vrijdagmiddag in actie kwamen gingen onderuit. Klaasen verloor met 6-3 van Max Hopp, terwijl Jeffrey de Zwaan met 6-5 verloor van Simon Whitlock.

Jelle Klaasen kwam als eerste Nederlander in actie tijdens de Players Championship Finals in Minehead.  Zijn tegenstander was de Duitser Max Hopp. De partij begon mooi voor beide spelers. Hopp gooide in de eerste leg een 140 finish, maar de leg erop gooide Klaasen de maximale finish: 170. Daarna lieten de dubbels het afweten voor onze landgenoot. De Duitser profiteerde optimaal en liep uit naar een 4-1 voorsprong. The Cobra pakte nog wel twee legs, maar de negende leg ging toch naar the Maximizer. Voor Jelle Klaasen is het al bijna twee jaar geleden dat hij een partij op een groot toernooi wist te winnen. De voormalig winnaar van de Lakeside heeft last gehad van een polsblessure en smacht om het weer een keer op een groot podium te kunnen laten zien.

De Zwaan
De tweede Nederlander die op het hoofdpodium speelde was Jeffrey de Zwaan. Tegen de ervaren Simon Whitlock kwam de Black Cobra met 3-0 voor. De man uit Leidschendam gooide daarin bijna 120 gemiddeld per beurt. Toch kwam de oude rot in het dartsvak, Whitlock, terug in de wedstrijd. De Australiër pakte vijf legs op rij, onder meer met een prachtige 148 check out. Toch wist de Zwaan nog een keer zijn rug te rechten. Hij knokte zich naar 5-5, waarna de laatste leg de beslissing moest brengen. The Wizard mocht deze leg beginnen en won deze leg ook, dit door een 110 finish te gooien.

Noppert
Om de eer van Nederland hoog te houden moest Danny Noppert winnen van de Engelsman Ryan Searle. Het begin van de Fries was stroef, hij kwam met 5-2 achter, door met name veel dubbels te missen. Toch knokte Noppie zich terug tot 5-5. De laatste leg mocht Searle beginnen, maar hij gooide een puddingleg. Noppert kwam ook als eerste op de dubbel, maar liet de Engelsman toch op een finish te komen. Vanaf 112 kreeg Searle één matchday, deze werd gemist, waarna Noppert de winnende dubbel toch kon gooien en zich als eerste Nederlander plaatste voor de tweede ronde.

Bekijk ons toernooicenter voor meer informatie over de Players Championship Finals

1 SAMENVATTING DE ZWAAN - WHITLOCK
2 SAMENVATTING KLAASEN - HOPP

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken