/ Nieuws

Van Gerwen dankzij prachtige finish voorbij Humphries

22-11-2019 23:28

Michael van Gerwen staat in de tweede ronde van de Players Championship Finals. De Nederlander versloeg Luke Humphries dankzij een 95-finish via S19, D19 en D19.

De nummer één van de wereld kwam als een raket uit de startblokken want zijn eerste beurt resulteerde in een maximale score om elf pijlen later de eerste leg op te eisen.

Nadat de Nederlander ook 2-0 had gemaakt, kreeg Humphries de mogelijkheid om terug te breaken, maar de jonge Engelsman miste een volle beurt op de dubbel. Van Gerwen kwam terug aan de oche en middels dubbel twaalf eiste hij alsnog de leg op.

Beide spelers hielden het tempo hoog en dit kwam het spel ten goede. Van Gerwen onderschreef zijn goede vorm in de vierde leg. Met zijn tegenstander wachtend op 100 finishte de Nederlander 170 om zo op een 4-0 voorsprong te komen. Vlak voor de onderbreking deed zijn opponent toch wat terug. ‘MVG’ was voor de verandering niet in vijf beurten uit en Humphries profiteerde: 4-1.

Na de pauze kwam Humphries mede dankzij een 105-finish terug tot 4-3. De Nederlander kreeg in beide legs een kans op de dubbel, maar miste. De Engelsman leek hard op weg naar een gelijke stand. Humphries had zich na vier beurten op 54 geparkeerd, maar darts op tops en dubbel tien werden gemist. Van Gerwen profiteerde en maakte 5-3. Deze voorsprong gaf onze landgenoot niet meer weg. Een leg later finishte de nummer één van de wereld op artistieke wijze 95 – tweemaal dubbel negentien – om zich zo te verzekeren van een tweede ronde wedstrijd tegen Adrian Lewis.

 Bekijk ons toernooicenter voor meer informatie over de Players Championship Finals.

1 SAMENVATTING

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken