/ Nieuws

Woodhouse stuurt verdedigend kampioen naar huis

23-11-2019 00:17

Daryl Gurney zal met een slecht gevoel naar het WK darts gaan. ‘SuperChin’ was niet opgewassen tegen Luke Woodhouse. De verdedigend kampioen (slechts 92 gemiddeld) speelde verre van goed en maakte een weinig inspirerende indruk op het podium in Minehead. Scorend kon Gurney geen vuist maken waardoor Woodhouse in de wedstrijd bleef. Bij een stand van 5-3 kreeg ‘SuperChin’ darts voor de wedstrijd, maar hij miste. Woodhouse wist terug te komen tot 5-5 om de beslissende leg te mogen beginnen. De Engelsman kwam als eerst op een finish en dankzij een 71-finish trok de nummer van 71 van de wereld de overwinning naar zich toe. In de volgende ronde speelt Woodhouse tegen Gabriel Clemens. De Duitser won met 6-4 van Mark McGeeney.

Ook Peter Wright mag zijn koffers gaan pakken. Er leek geen vuiltje aan de lucht voor de Schot in zijn wedstrijd tegen James Wilson totdat hij last kreeg van materiaalpech. Zijn pijlpunt bleef in het bord hangen. Hierdoor was Wright genoodzaakt om met één gehavende dart te gooien. Wilson stond 4-2 achter, maar wist terug te komen tot 5-5. In de beslissende leg kreeg de Schot twee matchdarts, maar hij miste. Wilson sloeg direct toe en won.

Wade heeft het lastig tegen Evetts
‘The Machine’ begon aarzelend en werd direct gebroken door Ted Evetts. Wade, de nummer twee van de plaatsingslijst, herstelde zich gelijk om een leg later op 2-1 te komen. ‘The Machine’ kreeg zelfs de mogelijkheid voor 3-1, maar twee darts op dubbel twaalf waren niet aan hem besteed. Evetts kwam langszij middels een heerlijke 132-finish. Na de onderbreking gingen de heren gelijk op tot 4-4. Evetts kreeg twee pijlen om 5-4 tegen de darts in op voorsprong te komen, maar dubbel veertien werd gemist en Wade ontsnapte.

In de tiende leg deed ‘The Machine’ zijn naam eer aan. De nummer acht van de wereld had zich na negen darts op 104 geparkeerd om deze typische James Wade-finish in de beurt die volgde via tops van het bord te smijten.

Clayton naar huis
De runner-up van twee jaar geleden, Jonny Clayton, mag zijn koffers alweer gaan pakken. Ryan Meikle trakteerde de Welshman op een whitewash in de eerste ronde. In de tweede ronde treft de jonge Engelsman Darius Labanauskas. Een andere Welshman deed het beduidend beter. Gerwyn Price kwam in zijn wedstrijd tegen Mickey Mansell alleen in de openingsleg in gevaar, maar wist zich via een 132-finish te redden. De kersverse winnaar van de Grand Slam of Darts heerste op het podium en was ijzersterk op de dubbels. ‘The Iceman’ zag Mansell nog terugkomen tot 5-3, maar een leg later was het Price (102 gemiddeld) die middels dubbel zestien het pleit in zijn voordeel beslechtte.

Cullen, Lewis en Suljovic laten spierballen zien
Joe Cullen (ruim honderd gemiddeld) heeft op de openingsdag van de Players Championship Finals zijn visitekaartje afgegeven. ‘The Rockstar’ was met 6-2 te sterk voor Kyle Anderson. De Australiër kon tot 2-2 de Engelsman bijbenen, maar moest in het restant van de partij zijn meerdere erkennen in zijn tegenstander. Cullen was scorend enkele maatjes te groot en liet ook op de dubbels (55%) maar weinig liggen.

Adrian Lewis lijkt echt op de weg terug. De tweevoudig wereldkampioen kwam in zijn wedstrijd tegen Josh Payne 4-1 achter, maar wist mede dankzij drie vijftiendarters op rij en vier maximale scores 6-4 te winnen.

Mensur Suljovic moest alle zeilen bijzetten in zijn wedstrijd tegen de Belg Kim Huybrechts. De Vlaming had dankzij een break de touwtjes in handen op het podium en stond met 5-3 voor. Echter wist de man uit Oostenrijk gelijk te maken. In de beslissende leg mocht ‘The Hurricane’ na een gemiste matchdart van Suljovic nog aan de overwinning ruiken, maar dubbel zestien werd gemist. ‘The Gentle’ kwam terug aan de oche en benutte zijn tweede pijl voor de wedstrijd.

Krzysztof Ratajski plaatste zich vrij eenvoudig voor de volgende ronde. ‘The Polish Eagle’ stond slechts één leg af in zijn wedstrijd tegen Steve Lennon. De Pool speelde niet groots, maar profiteerde van Iers geschutter op de dubbels. Door deze overwinning speelt Ratajski in de volgende tegen William O’Connor. ‘The Magpie’  won met 6-4 van Steve West. Beide heren waren aan elkaar gewaagd en een twaalfdarter van O’Connor in de leg van West maakte het verschil.

Bekijk ons toernooicenter voor meer informatie over de Players Championship Finals.

1 Samenvatting: Woodhouse - Gurney
2 Samenvatting: Wright - Wilson

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken