/ Nieuws

Uitstekende Van Barneveld voorbij Aspinall

23-11-2019 00:39

Raymond van Barneveld staat in de tweede ronde van de Players Championship Finals. De Nederlander versloeg Nathan Aspinall in de eerste ronde met 6-2.

Van Barneveld begon sterk. De vijfvoudig wereldkampioen brak Aspinall direct via een knappe 86-finish. In zijn eigen leg stond de oude meester onder druk. De Engelsman stond op 76 in de leg van ‘Barney’, maar de Nederlander finishte 94.

De legs die volgden gingen met de darts mee waardoor een tussenstand van 3-1 op het scorebord stond. Van Barneveld kreeg de kans om zijn goede spel extra te belonen. In de leg van ‘The Asp’ kreeg onze landgenoot drie pijlen voor een 4-1 stand, maar zijn darts misten het doelwit. Aspinall kwam langszij en gooide 92 met zijn laatste dart van het bord.

Vraag was hoe de Nederlander na de pauze het podium zou betreden. Veel last leek hij niet te hebben van de gemiste kansen want Van the Man trok vrij comfortabel de zesde leg naar zich toe via tops: 4-2. Aspinall verkeerde niet in zijn beste vorm want in de leg van de Engelsman was het Van Barneveld die als eerst op een goede dubbel stond. De Nederlander maakte het spannend, maar de derde dart op dubbel zestien was raak om zo op pole position te komen voor de overwinning.

Van Barneveld die de gehele wedstrijd in een goed tempo speelde sloeg in de achtste leg meteen toe. ‘Barney’ had zich op 100 geparkeerd om zijn tweede pijl op tops te benutten.

Bekijk ons toernooicenter voor meer informatie over de Players Championship Finals.

1 SAMENVATTING
2 INTERVIEW | 'Er is geen druk nu'

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken