/ Nieuws

Van Gerwen gooit negendarter en gaat door, Barney verslaat Cullen

Players Championship Finals

23-11-2019 17:40

Michael van Gerwen heeft in de tweede ronde van de Players Championship Finals een negendarter gegooid. Mighty Mike produceerde de perfecte leg tegen Adrian Lewis en sleepte even later een zwaarbevochten zege uit het vuur. Hij was niet de enige Nederlander die de zaterdagmiddagsessie overleefde, want ook Raymond van Barneveld bereikte de laatste zestien. Vincent van der Voort en Danny Noppert gingen helaas onderuit.

Van Gerwen met negendarter door
De nummer één van de wereld had even tijd nodig om wakker te worden in zijn partij tegen Adrian Lewis. De wedstrijd was lang het aanzien niet echt waard en dat Van Gerwen iets speciaals zou doen lag totaal niet in de lijn der verwachting. In de eerste zeven legs gooide Mighty Mike niet boven de 90 gemiddeld, maar in leg acht maakte hij alles goed.

Met een keer 180, een keer 177 en een 144-finish zorgde Van Gerwen voor de eerste negendarter van dit dartsjaar op tv en mede daardoor kwam hij op één leg van de overwinning. De vastberaden Lewis bleef echter strijden en pakte een dubbelslag, waardoor het toch nog 5-5 werd. Met de druk er vol op gooide MVG 72 uit en bekroonde hij zijn perfecte leg ook met een overwinning.

Solide Barney rekent ook af met Cullen
Van Barneveld begon uitstekend en legde Joe Cullen eigenlijk vanaf pijl één zijn wil op. De vijfvoudig wereldkampioen zette dat overwicht alleen niet om in een voorsprong want het was The Rockstar die met een 3-2 voorsprong de pauze in ging. Na de onderbreking verliep de wedstrijd wel zoals Barney dat graag wilde. Hij bleef een stabiel niveau houden en won vier legs op rij, zichzelf daarmee naar een 6-3 overwinning gooiend. Met die puike prestatie voegde Van Barneveld zich bij de beste zestien spelers van de Players Championship Finals.

Van der Voort buigt het hoofd in slotfase                              
Na vijf legs zag het er niet heel goed uit voor Van der Voort, die tegen een achterstand van drie legs aankeek. De lange darter uit Purmerend rechtte op dat moment gelukkig de rug. Hij kwam terug in de wedstrijd en zorgde ervoor dat er een beslissende leg gespeeld moest worden, een leg waarin hij op 84 mocht aanleggen voor de zege. De dubbel elf wilde er echter niet in en dat bood Diamond de kans om alsnog met de winst van het podium af te stappen. Met het raken van zijn laatste dart deed de Engelsman dat ook: 6-5.

Noppert verliest beslissende leg
Net als Van der Voort kwam ook Danny Noppert knap terug van een break achterstand. De Fries deed dat tegen Mensur Suljovic en Noppert zag dat The Gentle in het begin van de wedstrijd beter was dan hij. Toch lukte het Noppie om na tien legs weer op 5-5 te staan. Op dat moment had Suljovic al een aantal matchdarts gemist en mocht de man uit Joure hopen op een escape, maar zover kwam het niet. In de elfde en laatste leg liet Noppert op de bullseye ook een kans op het winnen van de wedstrijd liggen, waarna Suljovic alsnog toesloeg.

Bekijk ons toernooicenter voor meer informatie over de Players Championship Finals.

Door: Guy Habets

1 Samenvatting Van Gerwen - Lewis
2 Samenvatting Van Barneveld - Cullen
3 Samenvatting Noppert - Suljovic

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken