/ Nieuws

Price en Cross tanken vertrouwen

Players Championship Finals

23-11-2019 18:19

Gerwyn Price en Rob Cross hebben zaterdagmiddag bewezen met vertrouwen uit te kunnen kijken naar het WK. Beide spelers wonnen hun duel in de tweede ronde in Minehead, maar deden dat op een verschillende manier. De Welshman won met 6-0 van Keegan Brown, terwijl de wereldkampioen van 2018 een kwalitatief hoogstaande wedstrijd tegen Jamie Hughes naar zich toetrok.

Price zet grootse vorm probleemloos door
Vorige week zondag schreef Gerwyn Price een tweede Grand Slam of Darts-titel op rij op zijn naam en de Welshman lijkt een week later ook een serieuze kanshebber te zijn om de Players Championship Finals te winnen. The Iceman won in de tweede ronde met 6-0 van Keegan Brown zonder écht goed te spelen, maar dat was voornamelijk te danken aan een matig gooiende Brown. Price deed wat hij moest doen en mag zich zaterdagavond melden bij de laatste zestien.

Uitstekende Cross klopt uitstekende Hughes
Vlak voor het verstrijken van de middagsessie kreeg het publiek een uitstekende wedstrijd tussen Jamie Hughes en Rob Cross te zien. Eerstgenoemde gaf Voltage uitstekend partij, maar uiteindelijk gaf de individuele klasse van de voormalig wereldkampioen toch de doorslag. Hij liet een gemiddelde van bijna 102 noteren, pakte in de zevende leg een cruciale break en gebruikte die om Hughes uiteindelijk met 6-4 opzij te schuiven

King geeft Chisnall stof tot nadenken
Dave Chisnall verkeerde de laatste weken in een uitstekende vorm, maar heeft in de aanloop naar het WK toch een tikkie gekregen. Dat tikkie werd uitgedeeld door Mervyn King, die Chizzy een lesje effectiviteit gaf. The King gooide een lager gemiddelde dan Chisnall, maar raakte de dubbels op de goede momenten. Daarmee eiste King de cruciale legs voor zich op en won hij het duel met zijn landgenoot, de nummer negen van de wereld, met 6-4.

Alle uitslagen van de sessie op zaterdagmiddag:
Simon Whitlock 3-6 John Henderson
Gerwyn Price 6-0 Keegan Brown
James Wade 6-1 Ricky Evans
Ryan Meikle 6-5 Darius Labanauskas
Mensur Suljovic 6-5 Danny Noppert
José de Sousa 3-6 Stephen Bunting
Luke Woodhouse 3-6 Gabriel Clemens
Ian White 6-5 Vincent van der Voort
Adrian Lewis 5-6 Michael van Gerwen
Krzysztof Ratajski 3-6 William O'Connor
James Wilson 0-6 Chris Dobey
Glen Durrant 6-5 Max Hopp
Raymond van Barneveld 6-3 Joe Cullen
Dave Chisnall 4-6 Mervyn King
Jamie Hughes 4-6 Rob Cross
Michael Smith 6-4 Brendan Dolan

Bekijk ons toernooicenter voor meer informatie over de Players Championship Finals.

Door: Guy Habets

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken