/ Nieuws

Price veel te sterk voor Suljovic

23-11-2019 23:38

Het is Gerwyn Price gelukt om door te dringen tot de kwartfinales van de World series Finals. Na een valse start tegen Suljovic trok de Welshman de partij vol overtuiging naar zich toe.

Suljovic begon nog sterk aan zijn derde ronde-partij. Na een aantal hoge scores pakte de Oostenrijker al snel een 2-0 voorsprong, maar na een snelle comeback van Price was het ‘The Iceman’ die de eerste pauze inging met 3-2 in zijn voordeel. Ook na de korte onderbreking was Price onaantastbaar en dat liet hij zien door vier legs op rij te pakken en verder uit te lopen naar 7-2. ‘The Gentle’ probeerde nog wel iets terug te doen om de wedstrijd spannend te maken, maar hij kwam niet meer in de buurt van zijn tegenstander. Uitslag: 10-4.

Cross niet bij de les tegen King

De partij tegen Mervyn King is er een die Rob Cross ongetwijfeld snel zal willen vergeten. ‘Voltage’ begon matig aan zijn wedstrijd en kon een opgelopen achterstand niet meer repareren. ‘The King’ begon voortvarend aan zijn wedstrijd en krikte zijn gemiddelde al snel op naar 103. Dubbel 10 bleek de eerste paar legs zijn grote vriend want drie van de eerste vier gewonnen legs van King gingen allemaal uit via deze dubbel. Cross had moeite om het tempo van zijn tegenstander bij te benen en moest via wat kleine kansen zijn legs proberen binnen te slepen. Na twee pauzes keek ‘Voltage’ zodoende tegen een 7-3 achterstand aan. Die achterstand was te groot om te overbruggen want ook in het laatste deel van de wedstrijd wist Cross niet te overtuigen. Via dubbel 18 kon ‘Voltage’ nog terugkomen tot 7-4, maar vervolgens liet King zijn tegenstander kansloos. De wedstrijd besliste King overigens nog in stijl want vanaf 131 werd het uiteindelijk 10-4 voor ‘The King’.

Ook op het tweede podium werden genoeg wedstrijden gespeeld op de zaterdagavond. De man die de meeste indruk maakte was Stephen Bunting. Met een gemiddelde van boven de 107 en een finishpercentage van 48% was zijn tegenstander Ryan Meikle kansloos. Michael Smith moest onverwacht zijn verlies nemen in de derde ronde van de Players Championship Finals. Ian White speelde namelijk een uitstekende partij en stuurde ‘Bully Boy’ met 10-4 naar huis.

Uitslagen zaterdagavond

Gerwyn Price 10-4 Mensur Suljovic
James Wade 6-10 Michael van Gerwen
Glen Durrant 3-10 Raymond van Barneveld
Mervyn King 10-4 Rob Cross

Tweede podium
Stephen Bunting 10-2 Ryan Meikle
William O'Connor 10-7 Gabriel Clemens
Chris Dobey 10-5 John Henderson
Ian White 10-4 Michael Smith

Bekijk ons toernooicenter voor meer informatie over de Players Championship Finals.

Door: Colin Noteboren

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken