/ Nieuws

Van Gerwen op solide wijze naar halve finale

Players Championship Finals

24-11-2019 18:43

Michael van Gerwen heeft zich relatief eenvoudig geplaatst voor de laatste vier van de Players Championship Finals. De nummer één van de wereld was met 10-6 te sterk voor Mervyn King, die hem eerder dit jaar nog versloeg op de UK Open.

'Mighty Mike' begon de wedstrijd sterk en wist King via een 96-finish direct te breaken. De daaropvolgende drie legs gingen met de darts mee, waarna Van Gerwen via dubbel acht op een dubbele break voorsprong wist te komen.

Na de onderbreking kwam King wat beter in zijn spel en wist één break ongedaan te maken. Bij een 5-3 stand kreeg Van Gerwen de kans om opnieuw een dubbele break voor te komen, maar deze liet hij liggen. Daardoor gingen de twee heren met een 6-4 tussenstand de tweede pauze in.

In het derde en laatste deel van de wedstrijd wist Van Gerwen het verschil in breaks wel tot twee uit te breiden en deze gaf hij niet meer uit handen. De resterende legs gingen namelijk met de darts mee, waardoor de Nederlander met een 10-6 van het podium stapte. Hiermee houdt 'MvG' nog steeds zicht op zijn vijfde titel in Minehead.

Bekijk ons toernooicenter voor meer informatie over de Players Championship Finals.

Door: Casper Timmers

1 SAMENVATTING

/ MEER NIEUWS

Ashton pakt historische tourkaart in Wigan
Lisa Ashton is de eerste vrouw ooit die in bezit is van een PDC-tourkaart via Q-school. De dartster verdiende die kaart door middel van de Britse Q-school Order of Merit.
Lees meer
Vier Nederlanders zetten belangrijke stap in carrière en pakken tourkaart
De Europese Q-school in Hildesheim is voor vier Nederlanders een succes geworden. Martijn Kleermaker, Derk Telnekes, Wesley Harms en Dirk van Duijvenbode hebben wat ze wilden: een tourkaart.
Lees meer
Van Duijvenbode, Kleermaker en Telnekes op koers voor tourkaart
Dirk van Duijvenbode, Martijn Kleermaker en Derk Telnekes hebben een tourkaart binnen handbereik. Het drietal staat hoog op de Europese Q-school Order of Merit en zitten ook op de vierde dag bij de laatste 32.
Lees meer
Sherrock en Suzuki verlaten teleurstellende Q-school met lege handen
Fallon Sherrock en Mikuru Suzuki, de twee vrouwelijke deelnemers van het PDC WK Darts 2020, hoopten deze dagen een tourkaart te bemachtigen, maar staan met lege handen. Ze speelden een teleurstellende Q-school en kunnen naar huis.
Lees meer
Telnekes start jacht op tourkaart tegen landgenoot
De loting voor de belangrijke laatste dag van de Europese Q-school is verricht. Derk Telnekes start tegen Arjan Konterman, Dirk van Duijvenbode opent tegen Frantisek Mika.
Lees meer
Oranje boven op Europese Q-school Order of Merit
De laatste dag van Q-school staat op het punt van beginnen en dus is het een spannende dag voor velen. Nog acht tourkaarten liggen er voor het grijpen. De Nederlanders staan er goed voor.
Lees meer

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken