/ Nieuws

Price heeft ook geen moeite met Bunting

Players Championship Finals

24-11-2019 18:50

Gerwyn Price ligt nog steeds op koers om zijn tweede Major in twee weken tijd te winnen. De kersverse nummer drie van de wereld heeft zich zonder veel moeite geplaatst voor de halve finales van de Players Championship Finals.

Na overwinningen op Micky Mansell, Keegan Brown en Mensur Suljovic, stond 'The Icemen' zondagmiddag tegenover Stephen Bunting. Hij opende de wedstrijd met een 75 finish, waarna hij Bunting direct wist te breaken. Ook de daaropvolgende twee legs eindigden in een break, waardoor Price op 3-1 kwam. Via dubbel 12 ging hij met een 4-1 voorsprong de onderbreking in. 

Na de onderbreking verkleinde Bunting de marge tot twee via een mooie 116-finish, maar 'The Bullet' kon niet voorkomen dat Price via dezelfde check-out een dubbele break voorsprong nam. Ook de resterende legs voor de tweede onderbreking gingen de kant van Price op, waardoor de Schot op een 8-2 voorsprong kwam.

Net als eerder in de wedstrijd ging de eerste leg na de onderbreking de kant op van Bunting. De Engelsman gooide via dubbel 18 een 121-finish. Een leg later kreeg Bunting de kans om op 8-4 te komen, maar hij wist de dubbel niet te raken. Price profiteerde door 82 uit te gooien en op één leg van de zege te komen. Via een tweede 82-finish op rij besliste hij het duel met 10-3 in zijn voordeel.

White naar eerste halve finale op televisie
Ian White heeft een grote drempel overwonnen. De Engelsman heeft zich namelijk voor de eerste keer in zijn carrière geplaatst voor de halve finale van een televisietoernooi. In Minehead was hij met 10-9 te sterk voor William O'Connor.

In de beginfase van het duel lag het initiatief vooral bij O'Connor. De Ierse darter wist namelijk in de derde leg de eerste break te plaatsen en behield deze voorsprong tot aan de tweede onderbreking. In de twaalfde leg wist White langszij te komen en leek hij de partij naar zijn hand te zetten. Drie pijlen op tops werden gemist, waarna O'Connor opnieuw op voorsprong kwam.

White gaf zich echter niet gewonnen en wist O'Connor opnieuw te breaken. De daaropvolgende vier legs gingen met de darts mee, waardoor een negentiende leg voor de beslissing moest zorgen. In deze leg haalde White het beste in zichzelf naar boven door twee maximale scores te gooien. Via dubbel 16 besliste hij het duel in zijn voordeel, waardoor hij zich op mag gaan maken voor zijn eerste halve finale op een Major.

 

Bekijk ons toernooicenter voor meer informatie over de Players Championship Finals.

 

Door: Casper Timmers

1 Samenvatting Price - Bunting
2 Samenvatting White - O'Connor

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken