/ Nieuws

VIJFDE TITEL VAN GERWEN

Players Championship Finals

24-11-2019 23:29

Michael van Gerwen heeft voor de vijfde keer in zijn carrière de Players Championship Finals gewonnen. Na een mooie en spannende finale wist hij Gerwyn Price nipt te verslaan: 11-9.

Beide mannen begonnen wiebelend aan de wedstrijd: ze misten allebei meerdere beurten op de dubbels in de eerste leg, maar die leg ging uiteindelijk via de dubbel twee naar Van Gerwen. Doordat ‘Mighty Mike’ hiermee direct zijn tegenstander brak, bleef hij een tijd lang het initiatief in de wedstrijd houden. Bij de eerste pauze had hij een 3-2 voorsprong, die hij vlak daarna verzilverde naar een 4-2 stand op het bord.

Via een 104-finish kwam Price terug tot 4-3, maar het duurde nog een tijdje voordat hij Van Gerwen kon terug breaken. In de twaalfde leg miste Van Gerwen de kans om er 7-5 van te maken, waarna Price via tops op 6-6 kwam. Bij een stand van 8-8 produceerde Price een zeer matige leg, waar Van Gerwen maximaal van profiteerde: 9-8. Die break voorsprong gaf de Nederlander niet meer uit handen: hij drukte direct door en wist de wedstrijd uiteindelijk met 11-9 naar zich toe te trekken nadat Price vier darts miste voor 10-10. Daarmee kende Van Gerwen een ideale voorbereiding op het WK, dat vanaf 13 december gehouden wordt.

Door: Michel Mulders

1 SAMENVATTING
2 Van Gerwen: 'Ik hou van deze rivaliteit'
3 Price: 'Ik had gehoopt op die laatste leg'

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken