/ Nieuws

Van de Pas verzekert zich op valreep van deelname aan WK

25-11-2019 16:06

Het aantal Nederlanders op het WK is op het laatste moment opgekrikt van 10 naar 11. Benito van de Pas heeft zich via de PDPA Qualifiers geplaatst voor het prestigieuze toernooi in Alexandra Palace.

De PDPA Qualifiers is de allerlaatste kans voor tourkaarthouders die nog geen ticket voor het WK wisten te halen. Tien Nederlanders, waaronder Van de Pas, deden mee aan dat toernooi. Voor de helft van onze landgenoten eindigde de WK-droom echter al in de eerste ronde.

Van de Pas won zijn eerste wedstrijd wel. Hij versloeg John Michael en baande zich een weg naar de finaleronde via Yordi Meeuwisse en Barrie Bates. In de finalewedstrijd trof de Tilburger Robert Owen en zegevierde met 7-4. Matthew Edgar en Kevin Burness pakten de andere twee tickets op het kwalificatietoernooi.

Nederlanders
Van de Pas voegt zich bij een mooi rijtje Nederlanders. Naast de Brabander gaan ook Michael van Gerwen, Raymond van Barneveld, Jermaine Wattimena, Danny Noppert, Jeffrey de Zwaan, Jelle Klaasen, Ron Meulenkamp, Vincent van der Voort, Jan Dekker en Geert Nentjes naar het WK. Vorig jaar speelden dertien Nederlanders op het WK.

Wil jij de sfeer van een echte dartswedstrijd proeven en de actie van dichtbij meemaken? Boek een compleet verzorgd arrangement via RTL7Dartsreizen.nl! 

1 | WK DARTS BIJWONEN?

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken