/ Nieuws

Van Barneveld over loting: 'Het is wel heel toevallig'

26-11-2019 12:10

Raymond van Barneveld begint zijn laatste WK tegen Darin Young en speelt bij een zege op de Amerikaan tegen Jeffrey de Zwaan. De afzwaaiende Nederlander reageerde na afloop van de loting.

"We weten waar we aan toe zijn. Het is natuurlijk wel heel opmerkelijk met Jeffrey. Drie jaar lang investeer je in hem en hij doet het waanzinnig goed, maar het is wel heel toevallig dat we, mocht ik mijn eerste wedstrijd winnen, tegenover elkaar komen te staan in mijn laatste WK."

Van Barneveld beseft dat hij niet zomaar een wedstrijd met De Zwaan afdwingt. De 46-jarige Young is het eerste obstakel voor Van Barneveld. "Darin Young. Ik ken hem al jaren. Het is geen hoogvlieger, maar zeker niet te onderschatten", reageert de Hagenaar.

'Doe die maar'
"Er komen namen voorbij waarvan je denkt 'doe die maar' en dan weer 'doe die maar niet'. Zo gaat het natuurlijk gewoon. Je wil de mensen die in absolute vorm zijn, zoals Michael en Gerwyn Price, ontlopen", aldus Van Barneveld. Nu zit hij in het kwartje met Dave Chisnall en Peter Wright "Dat is vrij makkelijk", grapt hij.

Van Barneveld gaat zich nu richten op het WK, al zal dat anders verlopen dan gepland. "We gaan vanaf morgen van zes tot acht trainen. Het enige nadeel is dat we dat samen met Jeffrey te doen. Maar ik zal Jaco (manager, red.) straks overleg laten plegen. Ik denk dat dat van de baan is. Ik kan me voorstellen dat je de voorbereiding gescheiden wil gaan doen."

1 VIDEO

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken