/ Nieuws

De 7 opvallendste afwezigen op het WK Darts

27-11-2019 13:52

Het WK Darts 2020 gaat van start met 96 spelers. De meeste bekende namen hebben zich 'gewoon' geplaatst, maar er zijn er ook enkelen die net buiten de boot zijn gevallen. Dit zijn de 7 opvallendste afwezigen op het WK Darts.

7. Richard North
Richard North is de nummer 53 van de PDC Order of Merit, maar wist zich niet te plaatsen voor het WK Darts. In 2018 was hij nog de hoogst geplaatste speler via de ProTour Order of Merit op het WK, maar verloor hij in de eerste ronde van Raymond van Barneveld.

6. Antonio Alcinas
Antonio Alcinas zorgde vorig jaar op het WK voor een daverende verrassing door Peter Wright uit te schakelen. Dit jaar hoeft 'Snakebite' niet te vrezen voor de Spanjaard. De nummer 54 van de PDC Order of Merit wist geen startbewijs te bemachtigen

5. Alan Norris
In 2014 was hij runner-up op het WK van de BDO en in 2016 stond hij in de kwartfinale van de PDC WK, maar dit jaar zullen we geen Alan Norris op het WK-podium zien. De Engelsman maakt een moeilijke tijd voor en is afgezakt naar plek 58 op de wereldranglijst. Tijdens de PDPA Qualifier verloor hij van Barrie Bates.

4. Corey Cadby
Corey Cadby werd getipt als een van de grootste talenten voor de toekomst, maar problemen met zijn visum gooiden roet in het eten. In maart van dit jaar werd de terugkeer van de Australiër met veel bombarie aangekondigd, maar hij weet zijn oude niveau vooralsnog niet terug te vinden. Overigens speelde Cadby ook de PDPA Qualifier niet.

3. Martin Schindler
Martin Schindler greep dit jaar overal net naast. Hij is de nummer 33 op de geschoonde ProTour Order of Merit en hij verloor de finale van de Duitse SuperLeague van Nico Kurz. Schindler stond dit jaar onder andere op de Grand Slam of Darts, maar dat was niet voldoende voor een WK-ticket.

2. Jamie Lewis
Jamie Lewis valt in rap tempo omlaag op de wereldranglijst. Op het WK van 2018 haalde Lewis nog de halve finale (!) en vorig jaar schakelde hij Daryl Gurney uit, maar verder zagen we Lewis niet. De Welshman verliest nu 54% van zijn prijzengeld op de wereldranglijst. Dat is volgens analiticus Christopher Kempf de grootste val in de geschiedenis.

1. Robert Thornton
Het was een rotjaar voor Robert Thornton. De Schot was vanwege zijn zieke vrouw met zijn hoofd niet bij het darten. Na 11 opeenvolgende wereldkampioenschappen is Thornton er dit jaar niet bij. Hij probeerde het nog via de PDPA Qualifier, maar Kevin Burness was te sterk.

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken