/ Nieuws

Van Gerwen weigert uitnodiging Sportgala: 'Ze nemen mij niet serieus'

02-12-2019 15:49

Michael van Gerwen zal niet te zien zijn op de rode loper van het NOC*NSF Sportgala. De Nederlander heeft een uitnodiging ontvangen voor het gala, maar wees deze af.

Tegenover het AD is de Brabander duidelijk. "Ik ga nooit van mijn leven naar dat gala. In het verleden hebben ze me teleurgesteld. In het jaar dat ik alles won wat ik kon winnen, was ik niet eens genomineerd", doelt Van Gerwen op 2016.

Topsport
In 2016 ontstond er een enorme discussie over het niet nomineren van Van Gerwen. Sommigen dachten dat de jury darts niet als een topsport zag, maar die mening maakte de toenmalig minister van sport, Edith Schippers, met de grond gelijk. "Darts is topsport."

Een jaar later stond Van Gerwen wel op de shortlist van het Sportgala. "Maar dat kwam volgens mij omdat er de nodige kritiek is geweest. Dan hoeft het van mij niet meer. Ze nemen me niet serieus", aldus Van Gerwen.

/ MEER NIEUWS

Van Duijvenbode mist negen matchdarts: 'En dan sta je hier met jou te lullen'
Dirk van Duijvenbode baalde als een stekker na zijn nederlaag in de halve finale van Q-school. Hij ging onderuit tegen Berry van Peer, maar had alle kansen voor een zege.
Lees meer
Van Peer strandt in finale van Q-school
Berry van Peer is er niet in geslaagd een rechtstreekse tourkaart te bemachtigen op de derde dag van Q-school. De Nederlander bereikte de finale, maar verloor met 5-1 van Karel Sedlacek.
Lees meer
Veenstra kent voorlopig teleurstellende Q-school: 'Het valt gewoon even niet mijn kant op'
Richard Veenstra staat als nummer 2 van de BDO op Q-school te gooien voor een tourkaart, maar het gaat nog niet zoals gehoopt voor de Nederlander. "Ik kan nog niet zeggen dat het echt super gaat."
Lees meer
Q-school dag 3: Matige dag voor Nederlanders, zeven landgenoten naar laatste 32
De derde dag van Q-school is voorlopig niet de dag van de Nederlanders. Zeven spelers uit Nederland wisten de laatste 32 te halen. Enkele grote namen hebben het speelveld al verlaten.
Lees meer
Van Barneveld in top 20 meest verdienende darters 2019
Voor Raymond van Barneveld was zijn afscheidsjaar een jaar om snel te vergeten. Hij won slechts een wedstrijd in de Premier League, plaatste zich nauwelijks voor grote toernooien en verloor in de eerste ronde van het WK. Qua inkomsten deed de Hagenaar het niet slecht.
Lees meer
Q-school dag 3: Norris treft Smith, Part tegen Kenny
De derde dag van Q-school gaat beginnen. De loting voor met name de Britse variant heeft enkele interessante affiches opgeleverd in de eerste ronde.
Lees meer

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken