/ Nieuws

Dutch Open Darts verder zonder BDO-punten

06-12-2019 17:05

Op de komende editie van de Dutch Open Darts zijn geen rankingpunten voor de BDO meer te verdienen. De Nederlandse Darts Bond heeft laten weten die punten te laten vallen.

De BDO kwam 29 november met nieuwe regelingen en voorwaarden om BDO-punten uit te kunnen keren bij een toernooi. Deze wijzigingen hadden negatieve gevolgen voor de Dutch Open Darts. De Nederlandse Darts Bond verzocht de BDO de wijzigingen terug te draaien, maar kreeg geen reactie.

De Nederlandse Darts Bond heeft daarom besloten geen BDO-punten meer uit te keren. Op de site schrijft men: 'De NDB gaat niet akkoord met de op vrijdag 29 november 2019 ingestelde nieuwe verplichting van de BDO en zal de BDO niet betalen voor de BDO-punten.'

Dutch Open Darts
De Dutch Open Darts is het grootste open dartstoernooi van Europa. De komende editie wordt van 31 januari tot en met 2 februari 2020 gespeeld in De Bonte Wever is Assen. Wil jij deelnemen aan het toernooi? Klik HIER.

/ MEER NIEUWS

Voorspel The Masters 2020
Veel dartkenners kenden een teleurstellend WK en eindigden laag op de ranglijst met voorspellingen. Maar nu is er een nieuwe kans: The Masters 2020! De winnaar krijgt een plekje op onze Wall of Fame!
Lees meer
Van Barneveld: 'Was liever nog drie à vier jaar doorgegaan op het hoogste niveau'
Raymond van Barneveld is geen professioneel darter meer. Hij leverde begin januari zijn tourkaart in en is nu bezig aan zijn afscheidstour. Toch had de vijfvoudig wereldkampioen het liever anders gezien.
Lees meer
Van Barneveld begint afscheidstour met zege, Van Gerwen wint na comeback van Price
Raymond van Barneveld is zijn afscheidstour begonnen met een ruime zege op Wayne Mardle. Tijdens de Kings of Darts in Den Bosch was hij met 6-1 te sterk. Michael van Gerwen won na comeback van Gerwyn Price.
Lees meer
Van Gerwen lacht om kritieken: 'Ga inderdaad veel last krijgen van nieuwe darts'
Michael van Gerwen staat voor een nieuw hoofdstuk in zijn loopbaan. Hij stapte over naar Winmau en gaat met nieuwe pijlen gooien. Veel mensen, waaronder Phil Taylor, vrezen dat de Nederlander zijn oude niveau niet meer gaat halen, maar daar lacht hij zelf om.
Lees meer
Wright over succesvolle WK-pijlen: 'Ik hou ze tot ze gaan vervelen'
Peter Wright staat bekend als de speler die continu van darts wisselt en daar zal hij niet mee stoppen. Ook de pijlen waarmee hij het wereldkampioenschap won, zal hij niet de rest van zijn carrière gaan gebruiken.
Lees meer
Twijfels zijn weg bij Wright: 'Vroeger vroeg ik me af of ik wel majors kon winnen'
Voor Peter Wright begint een nieuw hoofdstuk in zijn loopbaan. De Schot kroonde zich begin januari tot wereldkampioen en gaat vol zelfvertrouwen het nieuwe jaar in.
Lees meer

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken