/ Nieuws

Van Gerwen en WK-finales: een succesformule

01-1-2020 10:00

Michael van Gerwen maakt zich op voor zijn vijfde WK-finale. De Nederlander wandelde door het WK Darts 2020 en gezien de vorige WK-finales van 'Mighty Mike' moet ook de eindstrijd geen probleem zijn.

Van Gerwen speelde tot op heden vier WK-finales en trok drie keer aan het langste eind. In 2013 stond hij voor het eerst bij de laatste twee. Nadat Van Gerwen zijn eerste major, de World Grand Prix, had gewonnen, baande hij zich een weg naar zijn eerste WK-finale tegen recordkampioen Phil Taylor. De Brabander kwam 2-0 en 4-2 voor in dat duel, maar moest na zijn eerste finale toch buigen: 7-4.

Op herhaling
Een jaar later mocht Van Gerwen op herhaling. Ook in 2014 haalde hij namelijk de finale van het WK en hij liet tijdens die wedstrijd niets aan het toeval over. 'Mighty Mike' pakte de eerste vier sets en die achterstand kwam tegenstander Peter Wright niet meer te boven. Van Gerwen pakte zijn eerste wereldtitel dankzij een 7-4 zege.

Van Gerwen behoort sindsdien tot de absolute top, maar moest drie jaar wachten tot zijn derde WK-finale. Na een jaar waarin hij alle majortitels won, was Van Gerwen de torenhoge favoriet. Hij maakte de verwachtingen waar en pakte zijn tweede wereldtitel na een schitterende finale tegen Gary Anderson (7-3). De twee gooiden samen 42 180'ers, een record.

De laatste WK-finale van Van Gerwen dateert van vorig jaar. Dat WK is vergelijkbaar met die van dit jaar. De Nederlander kende weinig problemen op weg naar de finale. In die eindstrijd was Michael Smith de opponent. De Engelsman kon weinig inbrengen en brak zelfs zijn hand in een pauze. Van Gerwen won met 7-3 en de derde wereldtitel was een feit.

100+-gemiddeld
Ondanks dat de WK-finale de langste wedstrijd op het circuit is, stelt Van Gerwen nooit teleur. Tijdens al zijn vier WK-finales gooide de Nederlander meer dan 100 gemiddeld. De finale tegen Anderson was het hoogtepunt. Toen gooide hij namelijk 107,79 gemiddeld.

 

/ MEER NIEUWS

Speelschema Premier League: Van Gerwen tegen Durrant en Anderson in Ahoy
Het speelschema van de Premier League 2020 is bekend. Michael van Gerwen neemt het in Ahoy op tegen Glen Durrant en Gary Anderson. Jeffrey de Zwaan treft Peter Wright, Jermaine Wattimena neemt het op tegen Gerwyn Price.
Lees meer
Ashton pakt historische tourkaart in Wigan
Lisa Ashton is de eerste vrouw ooit die in bezit is van een PDC-tourkaart via Q-school. De dartster verdiende die kaart door middel van de Britse Q-school Order of Merit.
Lees meer
Vier Nederlanders zetten belangrijke stap in carrière en pakken tourkaart
De Europese Q-school in Hildesheim is voor vier Nederlanders een succes geworden. Martijn Kleermaker, Derk Telnekes, Wesley Harms en Dirk van Duijvenbode hebben wat ze wilden: een tourkaart.
Lees meer
Van Duijvenbode, Kleermaker en Telnekes op koers voor tourkaart
Dirk van Duijvenbode, Martijn Kleermaker en Derk Telnekes hebben een tourkaart binnen handbereik. Het drietal staat hoog op de Europese Q-school Order of Merit en zitten ook op de vierde dag bij de laatste 32.
Lees meer
Sherrock en Suzuki verlaten teleurstellende Q-school met lege handen
Fallon Sherrock en Mikuru Suzuki, de twee vrouwelijke deelnemers van het PDC WK Darts 2020, hoopten deze dagen een tourkaart te bemachtigen, maar staan met lege handen. Ze speelden een teleurstellende Q-school en kunnen naar huis.
Lees meer
Telnekes start jacht op tourkaart tegen landgenoot
De loting voor de belangrijke laatste dag van de Europese Q-school is verricht. Derk Telnekes start tegen Arjan Konterman, Dirk van Duijvenbode opent tegen Frantisek Mika.
Lees meer

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken