/ Nieuws

BDO genoodzaakt prijzenpot WK te verlagen

31-12-2019 14:17

De BDO verkeert in zwaar weer en dat heeft ook gevolgen voor het wereldkampioenschap van de bond. Voorzitter Des Jacklin heeft laten weten dat de prijzenpot voor het toernooi is verlaagd.

"Ik schrijf deze brief namens de directie van de BDO en het doet me pijn dit te moeten schrijven. Met grote tegenzin hebben we het prijzengeld voor het komende WK 'iets' moeten verlagen", aldus Jacklin maandag. Hij noemt het uitblijven van een titelsponsor, de verkoop van slechts 15% van de kaarten en de onverwacht lage tv-inkomsten als redenen.

Hoeveel er van de prijzenpot afgaat, is niet bekend. De BDO benadrukt dat er nog genoeg is om voor te spelen. Naast de prijzenpot spelen de spelers voor het eerst in de O2 ArenA, spelen ze voor tv-camera's en zorgen ze voor extra aandacht voor hun sponsoren.

BDO WK
Het WK van de BDO begint 4 januari en wordt niet meer in het iconische Lakeside gespeeld, maar in de O2 ArenA in Londen. Negen Nederlanders nemen deel aan het toernooi.

/ MEER NIEUWS

Voorspel The Masters 2020
Veel dartkenners kenden een teleurstellend WK en eindigden laag op de ranglijst met voorspellingen. Maar nu is er een nieuwe kans: The Masters 2020! De winnaar krijgt een plekje op onze Wall of Fame!
Lees meer
Van Barneveld: 'Was liever nog drie à vier jaar doorgegaan op het hoogste niveau'
Raymond van Barneveld is geen professioneel darter meer. Hij leverde begin januari zijn tourkaart in en is nu bezig aan zijn afscheidstour. Toch had de vijfvoudig wereldkampioen het liever anders gezien.
Lees meer
Van Barneveld begint afscheidstour met zege, Van Gerwen wint na comeback van Price
Raymond van Barneveld is zijn afscheidstour begonnen met een ruime zege op Wayne Mardle. Tijdens de Kings of Darts in Den Bosch was hij met 6-1 te sterk. Michael van Gerwen won na comeback van Gerwyn Price.
Lees meer
Van Gerwen lacht om kritieken: 'Ga inderdaad veel last krijgen van nieuwe darts'
Michael van Gerwen staat voor een nieuw hoofdstuk in zijn loopbaan. Hij stapte over naar Winmau en gaat met nieuwe pijlen gooien. Veel mensen, waaronder Phil Taylor, vrezen dat de Nederlander zijn oude niveau niet meer gaat halen, maar daar lacht hij zelf om.
Lees meer
Wright over succesvolle WK-pijlen: 'Ik hou ze tot ze gaan vervelen'
Peter Wright staat bekend als de speler die continu van darts wisselt en daar zal hij niet mee stoppen. Ook de pijlen waarmee hij het wereldkampioenschap won, zal hij niet de rest van zijn carrière gaan gebruiken.
Lees meer
Twijfels zijn weg bij Wright: 'Vroeger vroeg ik me af of ik wel majors kon winnen'
Voor Peter Wright begint een nieuw hoofdstuk in zijn loopbaan. De Schot kroonde zich begin januari tot wereldkampioen en gaat vol zelfvertrouwen het nieuwe jaar in.
Lees meer

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken