/ Nieuws

Peter Wright en de vloek van Michael van Gerwen

01-1-2020 11:35

20 oktober 2019: Peter Wright heeft voor de elfde keer de kans om Michael van Gerwen te verslaan in een finale op tv. De Schot verschaft zich een prima uitgangspositie tijdens de finale van de Champions League of Darts, maar opnieuw gaat het mis.

Het is leg 18 als Wright 161 wegzet op 24. 'Snakebite' staat 10-7 voor en is nog maar één dubbel verwijderd van een zege op Van Gerwen in een finale op tv. De eerste matchdart gaat mis, de tweede ook. Wright voelt de bui hangen, draait zich even om naar het publiek en lacht schuchter. Hij legt aan voor zijn derde matchdart, ook mis.

Vloek
Het is een ware vloek die boven het hoofd hangt van Wright. In 2014 trof 'Snakebite' Van Gerwen voor het eerst. Toen stonden de twee tegenover elkaar in de finale van het WK. In de ruim 5,5 jaar daarna ging het dus nog eens tien keer mis, onder andere tijdens de finale de Premier League of Darts van 2017. Toen miste Wright zes matchdarts.

De overeenkomsten met die finale van de Premier League en die van de Champions League was dat Wright meerdere matchdarts miste, maar dat hij in die beide wedstrijden nog kansen had om die gemiste dubbels recht te trekken. In de legs na die gemiste wedstrijdpijlen gooide Wright echter geen pepernoot meer.

UK Open
Wright wordt regelmatig herinnerd aan zijn reeks tegen Van Gerwen. Hij won namelijk nog maar één major, de UK Open van 2017. 'Maar', zegt iedereen in een ademteug. 'Aan dat toernooi deed Van Gerwen niet mee'. De Nederlander had zich namelijk afgemeld vanwege een rugblessure.

De vraag is wat er moet gebeuren om Wright eindelijk een tv-finale van Van Gerwen te laten winnen. "Michael won deze, maar ik pak de volgende", zei Wright hoopvol, maar zonder veel overtuiging na de Champions League. Vanavond heeft Wright de kans die uitspraak waar te maken.

/ MEER NIEUWS

Speelschema Premier League: Van Gerwen tegen Durrant en Anderson in Ahoy
Het speelschema van de Premier League 2020 is bekend. Michael van Gerwen neemt het in Ahoy op tegen Glen Durrant en Gary Anderson. Jeffrey de Zwaan treft Peter Wright, Jermaine Wattimena neemt het op tegen Gerwyn Price.
Lees meer
Ashton pakt historische tourkaart in Wigan
Lisa Ashton is de eerste vrouw ooit die in bezit is van een PDC-tourkaart via Q-school. De dartster verdiende die kaart door middel van de Britse Q-school Order of Merit.
Lees meer
Vier Nederlanders zetten belangrijke stap in carrière en pakken tourkaart
De Europese Q-school in Hildesheim is voor vier Nederlanders een succes geworden. Martijn Kleermaker, Derk Telnekes, Wesley Harms en Dirk van Duijvenbode hebben wat ze wilden: een tourkaart.
Lees meer
Van Duijvenbode, Kleermaker en Telnekes op koers voor tourkaart
Dirk van Duijvenbode, Martijn Kleermaker en Derk Telnekes hebben een tourkaart binnen handbereik. Het drietal staat hoog op de Europese Q-school Order of Merit en zitten ook op de vierde dag bij de laatste 32.
Lees meer
Sherrock en Suzuki verlaten teleurstellende Q-school met lege handen
Fallon Sherrock en Mikuru Suzuki, de twee vrouwelijke deelnemers van het PDC WK Darts 2020, hoopten deze dagen een tourkaart te bemachtigen, maar staan met lege handen. Ze speelden een teleurstellende Q-school en kunnen naar huis.
Lees meer
Telnekes start jacht op tourkaart tegen landgenoot
De loting voor de belangrijke laatste dag van de Europese Q-school is verricht. Derk Telnekes start tegen Arjan Konterman, Dirk van Duijvenbode opent tegen Frantisek Mika.
Lees meer

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken