/ Nieuws

Michael van Gerwen vs Peter Wright, de voorbeschouwing

01-1-2020 12:38

Michael van Gerwen en Peter Wright strijden vanavond om de wereldtitel. Wie maakt op basis van de statistieken de meeste kans op een overwinning?

Head to head
Van Gerwen en Wright stonden in hun carrière maar liefst 39 keer tegenover elkaar op tv. Schotse overwinningen zijn spaarzaam, want slechts vijf keer trok Wright aan het langste eind. De Nederlander stapte 32 keer als winnaar van het podium af en het werd twee keer gelijk. In de periode tussen 2009 en 2018 wist 'Snakebite' in 30 wedstrijden maar één keer te winnen.

Wright scoort qua gemiddelde niet slecht tegen 'Mighty Mike'. Hij gooit gemiddeld 98 tegen de Nederlander, maar kan niet op tegen de 102,56 die Van Gerwen gemiddeld gooit in hun onderlinge duels. In 31 van de 39 eerder gespeelde wedstrijden gooit minimaal een van de twee een gemiddelde van boven de 100.

Ervaring
Van Gerwen en Wright staan al jaren aan de top van het PDC-circuit, maar de cijfers van de heren verschillen behoorlijk. Van Gerwen maakt zich op voor zijn 44e majorfinale. Van de vorige 43, waarvan vier WK-finales, wist hij er 35 te winnen, een winstpercentage van 81,40%. 

Wright stond in zijn carrière elf keer in de finale van een major en slechts één keer stapte hij ook als winnaar van het podium. De UK Open van 2017 werd gewonnen door de Schot. In 2014 speelde Wright zijn enige WK-finale. Die verloor hij van Van Gerwen.

Dit WK
De cijfers van Wright en Van Gerwen dit WK zitten op een lijn. Wright kent een toernooigemiddelde van 98,29, terwijl Van Gerwen gemiddeld 98,14 gooit. Ook qua finishpercentage is de Schot licht in het voordeel: 44,39% om 43,53%.

/ MEER NIEUWS

Speelschema Premier League: Van Gerwen tegen Durrant en Anderson in Ahoy
Het speelschema van de Premier League 2020 is bekend. Michael van Gerwen neemt het in Ahoy op tegen Glen Durrant en Gary Anderson. Jeffrey de Zwaan treft Peter Wright, Jermaine Wattimena neemt het op tegen Gerwyn Price.
Lees meer
Ashton pakt historische tourkaart in Wigan
Lisa Ashton is de eerste vrouw ooit die in bezit is van een PDC-tourkaart via Q-school. De dartster verdiende die kaart door middel van de Britse Q-school Order of Merit.
Lees meer
Vier Nederlanders zetten belangrijke stap in carrière en pakken tourkaart
De Europese Q-school in Hildesheim is voor vier Nederlanders een succes geworden. Martijn Kleermaker, Derk Telnekes, Wesley Harms en Dirk van Duijvenbode hebben wat ze wilden: een tourkaart.
Lees meer
Van Duijvenbode, Kleermaker en Telnekes op koers voor tourkaart
Dirk van Duijvenbode, Martijn Kleermaker en Derk Telnekes hebben een tourkaart binnen handbereik. Het drietal staat hoog op de Europese Q-school Order of Merit en zitten ook op de vierde dag bij de laatste 32.
Lees meer
Sherrock en Suzuki verlaten teleurstellende Q-school met lege handen
Fallon Sherrock en Mikuru Suzuki, de twee vrouwelijke deelnemers van het PDC WK Darts 2020, hoopten deze dagen een tourkaart te bemachtigen, maar staan met lege handen. Ze speelden een teleurstellende Q-school en kunnen naar huis.
Lees meer
Telnekes start jacht op tourkaart tegen landgenoot
De loting voor de belangrijke laatste dag van de Europese Q-school is verricht. Derk Telnekes start tegen Arjan Konterman, Dirk van Duijvenbode opent tegen Frantisek Mika.
Lees meer

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken