/ Nieuws

Aspinall en Durrant debuteren in Premier League

01-1-2020 22:35

De PDC heeft de namen voor de Premier League bekendgemaakt. Nathan Aspinall en Glen Durrant debuteren in het prestigieuze toernooi. Daarnaast keren ook de contenders, nu onder de naam 'challengers', terug.

Nathan Aspinall maakte de laatste twee jaar indruk. Hij bereikte uit het niets de halve finale van het WK een jaar geleden, won vervolgens de UK Open en de US Darts Masters en stond ook dit jaar in de halve finale van het WK Darts.

Glen Durrant kwam afglelopen jaar als drievoudig BDO-wereldkampioen over naar de PDC en liet zien bij de absolute top te horen. In slechts een jaar bereikte hij plek 22 van de PDC Order of Merit.

Naast Aspinall en Durrant zijn ook Michael van Gerwen, Peter Wright, Rob Cross, Michael Smith, Gary Anderson, Daryl Gurney en Gerwyn Price van de partij. John Henderson en Fallon Sherrock zijn de eerste bekendgemaakte challengers van komend jaar.

/ MEER NIEUWS

Voorspel The Masters 2020
Veel dartkenners kenden een teleurstellend WK en eindigden laag op de ranglijst met voorspellingen. Maar nu is er een nieuwe kans: The Masters 2020! De winnaar krijgt een plekje op onze Wall of Fame!
Lees meer
Van Barneveld: 'Was liever nog drie à vier jaar doorgegaan op het hoogste niveau'
Raymond van Barneveld is geen professioneel darter meer. Hij leverde begin januari zijn tourkaart in en is nu bezig aan zijn afscheidstour. Toch had de vijfvoudig wereldkampioen het liever anders gezien.
Lees meer
Van Barneveld begint afscheidstour met zege, Van Gerwen wint na comeback van Price
Raymond van Barneveld is zijn afscheidstour begonnen met een ruime zege op Wayne Mardle. Tijdens de Kings of Darts in Den Bosch was hij met 6-1 te sterk. Michael van Gerwen won na comeback van Gerwyn Price.
Lees meer
Van Gerwen lacht om kritieken: 'Ga inderdaad veel last krijgen van nieuwe darts'
Michael van Gerwen staat voor een nieuw hoofdstuk in zijn loopbaan. Hij stapte over naar Winmau en gaat met nieuwe pijlen gooien. Veel mensen, waaronder Phil Taylor, vrezen dat de Nederlander zijn oude niveau niet meer gaat halen, maar daar lacht hij zelf om.
Lees meer
Wright over succesvolle WK-pijlen: 'Ik hou ze tot ze gaan vervelen'
Peter Wright staat bekend als de speler die continu van darts wisselt en daar zal hij niet mee stoppen. Ook de pijlen waarmee hij het wereldkampioenschap won, zal hij niet de rest van zijn carrière gaan gebruiken.
Lees meer
Twijfels zijn weg bij Wright: 'Vroeger vroeg ik me af of ik wel majors kon winnen'
Voor Peter Wright begint een nieuw hoofdstuk in zijn loopbaan. De Schot kroonde zich begin januari tot wereldkampioen en gaat vol zelfvertrouwen het nieuwe jaar in.
Lees meer

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken