/ Nieuws

Van Gerwen: 'Ik neem deze op de kin en sta er de volgende keer weer'

PDC World Championship

01-1-2020 22:54

Michael van Gerwen neemt het zichzelf kwalijk dat hij geen wereldkampioen is geworden. De darter uit Vlijmen verloor in de WK-finale met 7-3 van Peter Wright en stelt dat hij dat volledig aan zichzelf te wijten heeft.

Tijdens de wedstrijd bleef Van Gerwen, ondanks de tikken die hij kreeg, geloven in de goede afloop. "Dat gaat nooit door mijn hoofd, je moet altijd denken aan het positieve", reageert hij op de vraag van Arjan van der Giessen wanneer hij wist dat hij zou gaan verliezen. "Dat doe ik altijd. Maar ieder belangrijk moment mis ik pijlen voor mijn dubbel. Dat soort dingen mogen niet gebeuren. Als je dat soort dingen op beslissende momenten doet tegen hem terwijl hij heel goed staat te gooien, dan mag je geen aanspraak maken op de titel."

Het kwam volgens Van Gerwen niet door Peter Wright dat de Schot wereldkampioen werd, maar door het falen van de Brabander. "Het is niet dat hij won, maar meer mijn ongemak. Op belangrijke momenten heb ik niet laten zien wat ik kan. Ik moet gewoon mijn dubbels gooien, ik had er een keer zes pijlen op. Dan moet ik het laten zien. Dit kan ik mezelf kwalijk nemen, dit doet erg zeer. Maar ach, dit hoort er nou eenmaal bij."

De nummer één van de wereld voelde in ieder geval geen druk. "Nee, daar geloof ik niks van. Ik voelde mezelf gewoon prima. Ik kan geen reden geven waarom het op die momenten dan niet lekker gaat. Ik had moeten doorzetten en natuurlijk komt een pauze tussendoor dan even ongelegen, maar dat kan gebeuren. Als je je dubbels blijft gooien houd je hem toch onder druk maar als je dat niet doet kom je in de problemen. Dat heb je wel gezien, dat gebeurde. Ik ben tekort geschoten."

Toch belooft Van Gerwen dat hij beter terug zal komen. "Ik moet nu een jaartje wachten en ervoor zorgen dat ik er het volgende jaar beter voorsta. Dit is een pijnlijke avond voor mij, maar zoals ik al zei hoort dit er ook bij. Ik weet hoe het is om deze toernooien te winnen, maar ook hoe het is om ze te verliezen. Ik neem deze op de kin en zal er de volgende keer weer staan."

1 INTERVIEW

/ MEER NIEUWS

Voorspel The Masters 2020
Veel dartkenners kenden een teleurstellend WK en eindigden laag op de ranglijst met voorspellingen. Maar nu is er een nieuwe kans: The Masters 2020! De winnaar krijgt een plekje op onze Wall of Fame!
Lees meer
Van Barneveld: 'Was liever nog drie à vier jaar doorgegaan op het hoogste niveau'
Raymond van Barneveld is geen professioneel darter meer. Hij leverde begin januari zijn tourkaart in en is nu bezig aan zijn afscheidstour. Toch had de vijfvoudig wereldkampioen het liever anders gezien.
Lees meer
Van Barneveld begint afscheidstour met zege, Van Gerwen wint na comeback van Price
Raymond van Barneveld is zijn afscheidstour begonnen met een ruime zege op Wayne Mardle. Tijdens de Kings of Darts in Den Bosch was hij met 6-1 te sterk. Michael van Gerwen won na comeback van Gerwyn Price.
Lees meer
Van Gerwen lacht om kritieken: 'Ga inderdaad veel last krijgen van nieuwe darts'
Michael van Gerwen staat voor een nieuw hoofdstuk in zijn loopbaan. Hij stapte over naar Winmau en gaat met nieuwe pijlen gooien. Veel mensen, waaronder Phil Taylor, vrezen dat de Nederlander zijn oude niveau niet meer gaat halen, maar daar lacht hij zelf om.
Lees meer
Wright over succesvolle WK-pijlen: 'Ik hou ze tot ze gaan vervelen'
Peter Wright staat bekend als de speler die continu van darts wisselt en daar zal hij niet mee stoppen. Ook de pijlen waarmee hij het wereldkampioenschap won, zal hij niet de rest van zijn carrière gaan gebruiken.
Lees meer
Twijfels zijn weg bij Wright: 'Vroeger vroeg ik me af of ik wel majors kon winnen'
Voor Peter Wright begint een nieuw hoofdstuk in zijn loopbaan. De Schot kroonde zich begin januari tot wereldkampioen en gaat vol zelfvertrouwen het nieuwe jaar in.
Lees meer

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken