/ Nieuws

Wright opgelucht: 'Nu kan ik gewoon gaan darten'

PDC World Championship

01-1-2020 23:27

Peter Wright is in de wolken na het binnenhalen van zijn eerste wereldtitel. De kleurrijke Schot versloeg Michael van Gerwen en daarmee viel er een enorme last van zijn schouders, liet hij na afloop weten bij Arjan van der Giessen.

De wereldtitel is eindelijk een echte grote titel voor Snakebite. "Om die te pakken, wauw. Mensen zeiden na de UK Open dat dat geen major is, maar dat is een hele moeilijke om te winnen dus daar was ik al blij mee. Maar dan deze.. Oh my god, wauw. Wereldkampioen, wat klinkt dat goed. Ik ben nu van de druk af, nu kan ik de rest van mijn leven gewoon gaan darten. Ik kan nu echt verder."

De Schotse darter hield het vertrouwen in zichzelf, ondanks een matig half jaar. "Ik geloofde in mezelf en in mijn kwaliteiten. Ook met mijn pijlen, die ik zelf uitgezocht heb. Ik moest natuurlijk wel laten zien dat ik ermee overweg kon op het podium en dat heb ik gedaan, wauw. Als je daar onder druk staat en het publiek hoort dan is dat moeilijk te blokkeren, maar dat is me ook gelukt."

Wright, die 'de gedachte dat hij kon winnen' uit zijn hoofd probeerde te houden, wil nu meer. "Ik ga Michael opjagen het komende jaar. Nu is het aan mij om zo veel mogelijk titels te winnen en de nummer één positie van Van Gerwen onder druk te zetten. Daar begin ik mee in Aberdeen, als ze me gaan aankondigen als wereldkampioen. Dat maakt me emotioneel."

1 INTERVIEW

/ MEER NIEUWS

Voorspel The Masters 2020
Veel dartkenners kenden een teleurstellend WK en eindigden laag op de ranglijst met voorspellingen. Maar nu is er een nieuwe kans: The Masters 2020! De winnaar krijgt een plekje op onze Wall of Fame!
Lees meer
Van Barneveld: 'Was liever nog drie à vier jaar doorgegaan op het hoogste niveau'
Raymond van Barneveld is geen professioneel darter meer. Hij leverde begin januari zijn tourkaart in en is nu bezig aan zijn afscheidstour. Toch had de vijfvoudig wereldkampioen het liever anders gezien.
Lees meer
Van Barneveld begint afscheidstour met zege, Van Gerwen wint na comeback van Price
Raymond van Barneveld is zijn afscheidstour begonnen met een ruime zege op Wayne Mardle. Tijdens de Kings of Darts in Den Bosch was hij met 6-1 te sterk. Michael van Gerwen won na comeback van Gerwyn Price.
Lees meer
Van Gerwen lacht om kritieken: 'Ga inderdaad veel last krijgen van nieuwe darts'
Michael van Gerwen staat voor een nieuw hoofdstuk in zijn loopbaan. Hij stapte over naar Winmau en gaat met nieuwe pijlen gooien. Veel mensen, waaronder Phil Taylor, vrezen dat de Nederlander zijn oude niveau niet meer gaat halen, maar daar lacht hij zelf om.
Lees meer
Wright over succesvolle WK-pijlen: 'Ik hou ze tot ze gaan vervelen'
Peter Wright staat bekend als de speler die continu van darts wisselt en daar zal hij niet mee stoppen. Ook de pijlen waarmee hij het wereldkampioenschap won, zal hij niet de rest van zijn carrière gaan gebruiken.
Lees meer
Twijfels zijn weg bij Wright: 'Vroeger vroeg ik me af of ik wel majors kon winnen'
Voor Peter Wright begint een nieuw hoofdstuk in zijn loopbaan. De Schot kroonde zich begin januari tot wereldkampioen en gaat vol zelfvertrouwen het nieuwe jaar in.
Lees meer

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken