/ Nieuws

De WK-finale in cijfers

02-1-2020 02:52

Peter Wright trok woensdagavond na een zinderende WK-finale aan het langste eind. Hij versloeg Michael van Gerwen met 7-3. Dit zijn de cijfers van dat duel.

Gemiddeldes
Wright eindigde het duel met een gemiddelde van 102,79, terwijl Van Gerwen het deed met 102,88. Het is de zevende WK-finale waarin beide spelers boven de 100 gemiddeld gooien. De 102,88 van de Nederlander is het op een na hoogste verliezende gemiddelde in een WK-finale bij de PDC. Gary Anderson verloor in 2017 met 104,93 gemiddeld.

Legs
Wright en Van Gerwen speelden in totaal 42 legs (24 om 18) in de WK-finale. Dat is het op een na minste aantal legs dit decennium. Alleen Rob Cross en Phil Taylor waren sneller klaar. Zij speelden 31 legs (21 om 10). De finale tussen Gary Anderson en Phil Taylor in 2015 duurde 53 legs (26 om 27).

100+-finishes
De 100+-finishes waren spaarzaam deze finale. Slechts drie keer werd een finish van boven de 100 uitgegooid. Dat is het laagste aantal dit decennium. De acht 100+-checkouts uit de finales van 2012 en 2010 staan op deze lijst aan kop.

Finishpercentage
Wright eindigde de finale met een finishpercentage van 53,3%. Van de 45 kansen die hij kreeg benutte hij er 24. Daar zit het grote verschil met de finale tussen Wright en Van Gerwen in 2014. Toen gooide de Schot namelijk 36,5% van zijn kansen uit. Van Gerwen presteerde met 39,1% in 2014 en 40% in 2020 gelijk.

/ MEER NIEUWS

Speelschema Premier League: Van Gerwen tegen Durrant en Anderson in Ahoy
Het speelschema van de Premier League 2020 is bekend. Michael van Gerwen neemt het in Ahoy op tegen Glen Durrant en Gary Anderson. Jeffrey de Zwaan treft Peter Wright, Jermaine Wattimena neemt het op tegen Gerwyn Price.
Lees meer
Ashton pakt historische tourkaart in Wigan
Lisa Ashton is de eerste vrouw ooit die in bezit is van een PDC-tourkaart via Q-school. De dartster verdiende die kaart door middel van de Britse Q-school Order of Merit.
Lees meer
Vier Nederlanders zetten belangrijke stap in carrière en pakken tourkaart
De Europese Q-school in Hildesheim is voor vier Nederlanders een succes geworden. Martijn Kleermaker, Derk Telnekes, Wesley Harms en Dirk van Duijvenbode hebben wat ze wilden: een tourkaart.
Lees meer
Van Duijvenbode, Kleermaker en Telnekes op koers voor tourkaart
Dirk van Duijvenbode, Martijn Kleermaker en Derk Telnekes hebben een tourkaart binnen handbereik. Het drietal staat hoog op de Europese Q-school Order of Merit en zitten ook op de vierde dag bij de laatste 32.
Lees meer
Sherrock en Suzuki verlaten teleurstellende Q-school met lege handen
Fallon Sherrock en Mikuru Suzuki, de twee vrouwelijke deelnemers van het PDC WK Darts 2020, hoopten deze dagen een tourkaart te bemachtigen, maar staan met lege handen. Ze speelden een teleurstellende Q-school en kunnen naar huis.
Lees meer
Telnekes start jacht op tourkaart tegen landgenoot
De loting voor de belangrijke laatste dag van de Europese Q-school is verricht. Derk Telnekes start tegen Arjan Konterman, Dirk van Duijvenbode opent tegen Frantisek Mika.
Lees meer

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken