/ Nieuws

De Zwaan gooit hoogste WK-gemiddelde en stopt reeks Van Gerwen

02-1-2020 20:26

Jeffrey de Zwaan gooide het afgelopen WK het hoogste gemiddelde. Tijdens zijn wedstrijd tegen Dave Chisnall noteerde hij 106,09 en stopt daarmee de reeks van Michael van Gerwen.

De laatste vijf wereldkampioenschappen was het de Brabander die de lijst met het hoogste gemiddelde aanvoerde. Tijdens het WK van 2019 was het zijn 108,08 tegen Adrian Lewis, daarvoor 108,85 (tegen James Wilson), 114,05 (tegen Raymond van Barneveld), 109,23 (tegen Darren Webster) en 105,26 (tegen Robert Thornton).

Phil Taylor deed het nog beter dan Van Gerwen. Hij liet van het WK van 1996 tot en met het WK van 2007 het hoogste gemiddelde noteren. Verder stonden ook John Lowe, John Part, Gary Anderson, Simon Whitlock, Raymond van Barneveld en Peter Wright al eens bovenaan.

/ MEER NIEUWS

Speelschema Premier League: Van Gerwen tegen Durrant en Anderson in Ahoy
Het speelschema van de Premier League 2020 is bekend. Michael van Gerwen neemt het in Ahoy op tegen Glen Durrant en Gary Anderson. Jeffrey de Zwaan treft Peter Wright, Jermaine Wattimena neemt het op tegen Gerwyn Price.
Lees meer
Ashton pakt historische tourkaart in Wigan
Lisa Ashton is de eerste vrouw ooit die in bezit is van een PDC-tourkaart via Q-school. De dartster verdiende die kaart door middel van de Britse Q-school Order of Merit.
Lees meer
Vier Nederlanders zetten belangrijke stap in carrière en pakken tourkaart
De Europese Q-school in Hildesheim is voor vier Nederlanders een succes geworden. Martijn Kleermaker, Derk Telnekes, Wesley Harms en Dirk van Duijvenbode hebben wat ze wilden: een tourkaart.
Lees meer
Van Duijvenbode, Kleermaker en Telnekes op koers voor tourkaart
Dirk van Duijvenbode, Martijn Kleermaker en Derk Telnekes hebben een tourkaart binnen handbereik. Het drietal staat hoog op de Europese Q-school Order of Merit en zitten ook op de vierde dag bij de laatste 32.
Lees meer
Sherrock en Suzuki verlaten teleurstellende Q-school met lege handen
Fallon Sherrock en Mikuru Suzuki, de twee vrouwelijke deelnemers van het PDC WK Darts 2020, hoopten deze dagen een tourkaart te bemachtigen, maar staan met lege handen. Ze speelden een teleurstellende Q-school en kunnen naar huis.
Lees meer
Telnekes start jacht op tourkaart tegen landgenoot
De loting voor de belangrijke laatste dag van de Europese Q-school is verricht. Derk Telnekes start tegen Arjan Konterman, Dirk van Duijvenbode opent tegen Frantisek Mika.
Lees meer

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken