/ Nieuws

BDO WK bijna van start

04-1-2020 12:54

De 43ste editie van het BDO WK staat op het punt van beginnen. Negen Nederlanders, waarvan zeven heren en twee dames, doen dit jaar een gooi naar de wereldtitel. Op 11 en 12 januari worden de finales gespeeld.

Enkele Nederlanders hebben pittig geloot. Chris Landman treft Grand Slam-deelnemer Dave Parletti, terwijl Willem Mandigers het opneemt tegen Michael Unterbuchner. Voor Dennie Olde Kalter staat er duel met de nummer 4 van de wereldranglijst, Nick Kenny, op het programma.

Wesley Harms en Richard Veenstra, de nummers 1 en 2 van de wereldranglijst, moeten nog afwachten wie ze treffen. Hun tegenstander komt uit een voorrondepartij. Tot slot is er nog een Nederlands onderonsje. Martijn Kleermaker speelt tegen Gino Vos.

Dames
Aileen de Graaf hoopt dit jaar eindelijk een wereldtitel aan haar prijzenkast toe te voegen. Ze begint met een duel tegen Kirsty Hutchinson. Sharon Prins opent tegen Anastasia Dobromyslova. Fallon Sherrock meldde zich op het laatste moment af voor het WK van de BDO, Trina Gulliver ontbreekt vanwege gezondheidsprobleem.

Rumoerig
Het wereldkampioenschap van de BDO kende een rumoerige aanloop. Enkele maanden geleden maakte de directie van de BDO bekend afscheid te nemen van het iconische Lakeside en het toernooi te organiseren in de O2 Arena in Londen. Later werd bekend dat de kaartverkoop en de tv-inkomsten erg tegenvielen én dat er geen titelsponsor gevonden was. Het gevolg is dat de prijzenpot flink is verlaagd. 

/ MEER NIEUWS

Voorspel The Masters 2020
Veel dartkenners kenden een teleurstellend WK en eindigden laag op de ranglijst met voorspellingen. Maar nu is er een nieuwe kans: The Masters 2020! De winnaar krijgt een plekje op onze Wall of Fame!
Lees meer
Van Barneveld: 'Was liever nog drie à vier jaar doorgegaan op het hoogste niveau'
Raymond van Barneveld is geen professioneel darter meer. Hij leverde begin januari zijn tourkaart in en is nu bezig aan zijn afscheidstour. Toch had de vijfvoudig wereldkampioen het liever anders gezien.
Lees meer
Van Barneveld begint afscheidstour met zege, Van Gerwen wint na comeback van Price
Raymond van Barneveld is zijn afscheidstour begonnen met een ruime zege op Wayne Mardle. Tijdens de Kings of Darts in Den Bosch was hij met 6-1 te sterk. Michael van Gerwen won na comeback van Gerwyn Price.
Lees meer
Van Gerwen lacht om kritieken: 'Ga inderdaad veel last krijgen van nieuwe darts'
Michael van Gerwen staat voor een nieuw hoofdstuk in zijn loopbaan. Hij stapte over naar Winmau en gaat met nieuwe pijlen gooien. Veel mensen, waaronder Phil Taylor, vrezen dat de Nederlander zijn oude niveau niet meer gaat halen, maar daar lacht hij zelf om.
Lees meer
Wright over succesvolle WK-pijlen: 'Ik hou ze tot ze gaan vervelen'
Peter Wright staat bekend als de speler die continu van darts wisselt en daar zal hij niet mee stoppen. Ook de pijlen waarmee hij het wereldkampioenschap won, zal hij niet de rest van zijn carrière gaan gebruiken.
Lees meer
Twijfels zijn weg bij Wright: 'Vroeger vroeg ik me af of ik wel majors kon winnen'
Voor Peter Wright begint een nieuw hoofdstuk in zijn loopbaan. De Schot kroonde zich begin januari tot wereldkampioen en gaat vol zelfvertrouwen het nieuwe jaar in.
Lees meer

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken