/ Nieuws

Landman misrekent wedstrijdpijl, maar stunt toch tegen Parletti

04-1-2020 18:23

Chris Landman heeft zijn eerste wedstrijd op het BDO WK 2020 gewonnen. De Nederlander was verrassend te sterk voor de nummer 4 van de plaatsingslijst, Dave Parletti.

Landman begon ijzersterk aan het duel en pakte de eerste twee sets door onder andere vier maximale scores én een 170-finish te gooien. In de derde set deed Parletti, die dit jaar actief was op de Grand Slam of Darts, wat terug. Via D1 verkleinde hij zijn achterstand.

Misrekenen
In de vierde set kreeg Landman een pijl voor de wedstrijd op D18, maar hij misrekende zich volledig. Hij raakte D8 en besefte daarna dat hij de verkeerde dubbel had geraakt. Parletti profiteerde en bracht de stand terug naar 2-2 in sets.

Ook de laatste en beslissende set ging tot het gaatje. De eerste vier legs werden keurig gedeeld en een verlenging moest uitkomst brengen. In die verlenging bleek de Nederlander de sterkste. Hij won direct twee legs op rij en schakelde zijn Engelse tegenstander uit.

1 VIDEO

/ MEER NIEUWS

Voorspel The Masters 2020
Veel dartkenners kenden een teleurstellend WK en eindigden laag op de ranglijst met voorspellingen. Maar nu is er een nieuwe kans: The Masters 2020! De winnaar krijgt een plekje op onze Wall of Fame!
Lees meer
Van Barneveld: 'Was liever nog drie à vier jaar doorgegaan op het hoogste niveau'
Raymond van Barneveld is geen professioneel darter meer. Hij leverde begin januari zijn tourkaart in en is nu bezig aan zijn afscheidstour. Toch had de vijfvoudig wereldkampioen het liever anders gezien.
Lees meer
Van Barneveld begint afscheidstour met zege, Van Gerwen wint na comeback van Price
Raymond van Barneveld is zijn afscheidstour begonnen met een ruime zege op Wayne Mardle. Tijdens de Kings of Darts in Den Bosch was hij met 6-1 te sterk. Michael van Gerwen won na comeback van Gerwyn Price.
Lees meer
Van Gerwen lacht om kritieken: 'Ga inderdaad veel last krijgen van nieuwe darts'
Michael van Gerwen staat voor een nieuw hoofdstuk in zijn loopbaan. Hij stapte over naar Winmau en gaat met nieuwe pijlen gooien. Veel mensen, waaronder Phil Taylor, vrezen dat de Nederlander zijn oude niveau niet meer gaat halen, maar daar lacht hij zelf om.
Lees meer
Wright over succesvolle WK-pijlen: 'Ik hou ze tot ze gaan vervelen'
Peter Wright staat bekend als de speler die continu van darts wisselt en daar zal hij niet mee stoppen. Ook de pijlen waarmee hij het wereldkampioenschap won, zal hij niet de rest van zijn carrière gaan gebruiken.
Lees meer
Twijfels zijn weg bij Wright: 'Vroeger vroeg ik me af of ik wel majors kon winnen'
Voor Peter Wright begint een nieuw hoofdstuk in zijn loopbaan. De Schot kroonde zich begin januari tot wereldkampioen en gaat vol zelfvertrouwen het nieuwe jaar in.
Lees meer

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken