/ Nieuws

De Graaf met de schrik vrij tegen Hutchinson, Mandigers onderuit

05-1-2020 19:12

Aileen de Graaf heeft de kwartfinale van het BDO WK Darts bereikt. Ze was in een spannende wedstrijd met 2-1 te sterk voor Kirsty Hutchinson. Voor Willem Mandigers zit het toernooi er na een duel op.

De Graaf begon goed aan haar duel en pakte de eerste leg, maar zag vervolgens drie legs en de eerste set naar haar tegenstander gaan. De vrouw uit Bunschoten rechtte haar rug in de tweede set en pakte die set met 3-0.

De beslissende set begon De Graaf met 134, 174 en 133, maar dankzij meerdere missers op de dubbel ging de eerste leg naar Hutchinson. Bij een stand van 2-2 kreeg de Nederlandse enkele matchdarts, maar wist die niet te benutten. Een leg later maakte ze het wel af dankzij een 78-finish.

Mandigers onderuit
Mandigers trof in de tweede ronde van het BDO WK Darts de man die hem vorig jaar wist uit te schakelen, Michael Unterbuchner. De man uit Eindhoven gooide een 170-finish in de eerste set, maar kwam 1-0 achter tegen de Duitser.

Net als in de eerste set gingen ook in de tweede en derde set alle legs met de darts mee. In de vierde set plaatste de Duitser de eerste break en dat werd Mandigers direct fataal. De Duitser sleepte de zege binnen dankzij een 108-finish.

/ MEER NIEUWS

Voorspel The Masters 2020
Veel dartkenners kenden een teleurstellend WK en eindigden laag op de ranglijst met voorspellingen. Maar nu is er een nieuwe kans: The Masters 2020! De winnaar krijgt een plekje op onze Wall of Fame!
Lees meer
Van Barneveld: 'Was liever nog drie à vier jaar doorgegaan op het hoogste niveau'
Raymond van Barneveld is geen professioneel darter meer. Hij leverde begin januari zijn tourkaart in en is nu bezig aan zijn afscheidstour. Toch had de vijfvoudig wereldkampioen het liever anders gezien.
Lees meer
Van Barneveld begint afscheidstour met zege, Van Gerwen wint na comeback van Price
Raymond van Barneveld is zijn afscheidstour begonnen met een ruime zege op Wayne Mardle. Tijdens de Kings of Darts in Den Bosch was hij met 6-1 te sterk. Michael van Gerwen won na comeback van Gerwyn Price.
Lees meer
Van Gerwen lacht om kritieken: 'Ga inderdaad veel last krijgen van nieuwe darts'
Michael van Gerwen staat voor een nieuw hoofdstuk in zijn loopbaan. Hij stapte over naar Winmau en gaat met nieuwe pijlen gooien. Veel mensen, waaronder Phil Taylor, vrezen dat de Nederlander zijn oude niveau niet meer gaat halen, maar daar lacht hij zelf om.
Lees meer
Wright over succesvolle WK-pijlen: 'Ik hou ze tot ze gaan vervelen'
Peter Wright staat bekend als de speler die continu van darts wisselt en daar zal hij niet mee stoppen. Ook de pijlen waarmee hij het wereldkampioenschap won, zal hij niet de rest van zijn carrière gaan gebruiken.
Lees meer
Twijfels zijn weg bij Wright: 'Vroeger vroeg ik me af of ik wel majors kon winnen'
Voor Peter Wright begint een nieuw hoofdstuk in zijn loopbaan. De Schot kroonde zich begin januari tot wereldkampioen en gaat vol zelfvertrouwen het nieuwe jaar in.
Lees meer

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken